Η ψηφιακή έκδοση του κύβου του Rubik είναι εδώ

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Η ψηφιακή έκδοση του κύβου του Rubik είναι εδώ

Ο μικρός «μαγικός κύβος» γεννήθηκε πριν από 40 χρόνια και έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στον Ούγγρο μηχανικό-εφευρέτη, Ernő Rubik. Το εμβληματικό παιχνίδι λογικής έχει κατακτήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ στο εξής θα ​​μπορούμε να δοκιμάσουμε τη νέα ψηφιακή έκδοση του. Από την εφεύρεσή του, η εμβληματική λογική του Ernő Rubik έχει κερδίσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Το παιχνίδι έχει γίνει κλασικό, με αμέτρητες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών κύβων 3×3, 2×2 και 4×4. Επιπλέον, εμφανίστηκε και σε διάφορα σχήματα όπως πυραμίδες, ενώ ακόμη και η παζλ εκδοχή του έγινε διαθέσιμη στην αγορά παιχνιδιών. Αυτή τη φορά όμως το αποτέλεσμα είναι μια καινοτόμος λύση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Οι εφευρέτες της startup WOWcube έχουν δημιουργήσει την ψηφιακή έκδοση του Rubik’s Cube. Η έκδοση 2×2 συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού παιχνιδιού λογικής, ενώ του δίνει μια μοντέρνα περιστροφή για να το κάνει ακόμα πιο ευχάριστο. Όπως αναφέρει το YankoDesign, οι μικρές οθόνες σε όλες τις πλευρές του κύβου – που μπορούν να λειτουργήσουν και να εμφανίσουν την οθόνη ανεξάρτητα η μία από την άλλη – επιτρέπουν στον παίκτη να πατήσει και να σαρώσει για να παίξει ένα παιχνίδι ή να ελέγξει μια εφαρμογή.

Εκτός από την περιστροφή, η ψηφιακή έκδοση του κύβου του Rubik ανταποκρίνεται στην αφή χάρη στο επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιό της. Ο κύβος 2×2 αποτελείται από 8 κύβους ίδιας κατασκευής, ο καθένας με τον δικό του επεξεργαστή και οθόνες αφής, που συνδέονται και συγκρατούνται μεταξύ τους με μαγνήτες, όπως περιγράφεται στo ειδησεογραφικό Portal raketa.

Το WOWCube Entertainment System είναι ένα νέο είδος συνδυασμού παιχνιδιών που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δημοφιλών παιχνιδιών όπως το Butterfly, το Hyper Space, 2048 και το εθιστικό Cut the Rope. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο πρόσφατα αναπτυγμένος κύβος δεν προορίζεται μόνο για παιχνίδια. Οι πιθανές λειτουργίες του κυμαίνονται από επανασχεδιασμένες εκδόσεις κλασικών παιχνιδιών έως εφαρμογές που αντικαθιστούν (ή και ενώνουν) ξυπνητήρια και ημερολόγια, εφαρμογές για ύπνο, έως ιδέες που μετατρέπουν τον κύβο σε στολίδι (επιτραπέζιο ενυδρείο με εικονικά ψάρια).

Ως προγραμματιζόμενος υπολογιστής, το WOWCube επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προγραμματίζουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές για τον κύβο τους. Η συσκευή μπορεί να προσφέρει 5 ώρες παιχνιδιού με μία μόνο φόρτιση.

Αλλά η τάση για τον κύβο του Rubik δεν τελειώνει εδώ. Ένας ενθουσιώδης θαυμαστής, ο Τζέρεμι Άλισον έλυσε πρόσφατα τον κύβο του Rubik σε ελεύθερη πτώση – αναφέρει το Csupasport. Το ασυνήθιστο πείραμα – που απαιτούσε σοβαρή συγκέντρωση – καταγράφηκε επίσης.

«Μετά από τέσσερις προσπάθειες, η πέμπτη ήταν επιτυχημένη» έγραψε ο Άλισον στη σελίδα του στο YouTube, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε καταφέρει να λύσει τον κύβο του Rubik στο έδαφος σε 50 δευτερόλεπτα υπό κανονικές συνθήκες πριν ξεκινήσει την περιπέτεια που φαίνεται στο βίντεο.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Γνωρίστε τη HUMIN AQUA: Για εδαφοβελτιωτικά παράγωγα Χουμικού Οξέος
Επόμενο άρθρο
Η eMAG δημιουργεί ένα γιγάντιο κέντρο Logistics στην Ουγγαρία για ολόκληρη τη CEE Region

Διαβάστε ακόμη

Μενού