Πολλά διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως Πανεπιστήμια και Κολέγια αλλά και ανεξάρτητοι ή δημόσιοι φορείς όπως τα δημιουργικά και καλλιτεχνικά Εργαστήρια, αγοράζουν 3D εκτυπωτές ειδικά στους τομείς της Μηχανικής, των Φυσικών Επιστημών και των Εικαστικών και Καλών Τεχνών. Όλο και περισσότερα Πανεπιστήμια και Κολέγια πραγματοποιούν εργαστηριακά μαθήματα χρησιμοποιώντας την 3D εκτύπωση. Τα εργαστήρια αυτά προσφέρουν στους μαθητές τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία 3D μοντέλων. Ξεκινούν μαθαίνοντας τις βασικές τεχνικές μοντελοποίησης, και εξελίσσονται μαθαίνοντας να αναπτύσσουν τα δικά τους πρωτότυπα. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διεργασία καθώς κάθε επιστήμονας μπορεί να μεταφράσει τα σχέδια του σε φυσικά αντικείμενα.

Πλεονεκτήματα εκπαίδευσης 3D Printing

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Οι μαθητές δημιουργούν περίπλοκα προϊόντα που μπορούν να αγγίξουν, να μελετήσουν, να τα πάρουν σπίτι και να τα χρησιμοποιήσουν.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ : Το να μπορεί ο κάθε μαθητής να δοκιμάζει νέα πράγματα, να δοκιμάζει θεωρίες και να σκέφτεται πιο δημιουργικά βελτιστοποιεί τη μαθησιακή διαδικασία.

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Βοηθά στην απεικόνιση δύσκολων εννοιών και ταυτόχρονα ενισχύει τη συμμετοχή μέσω διαδραστικής μάθησης.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ: Ενθουσιάζει και τους πιο απρόθυμους μαθητές, δημιουργώντας θετική προσέγγιση και αφοσίωση.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ: Ενισχύει τη φαντασία παρέχοντας τη δυνατότητα να μετατρέψει τις ιδέες των μαθητών σε πραγματικά, φυσικά τρισδιάστατα αντικείμενα.

Η Ουγγρική λύση

Η Craftbot μια Ουγγρική εταιρεία  που κατασκευάζει καινοτόμους τρισδιάστατους εκτυπωτές. Από το 2014, η εταιρεία έχει αναπτύξει πάνω από δέκα τρισδιάστατους εκτυπωτές και έχει πουλήσει 10.000 μονάδες παγκοσμίως, κερδίζοντας μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές εκτυπωτών 3D στον κόσμο. Στην Ελλάδα επίσημος αντιπρόσωπός τους είναι η εταιρεία 3D Hub.

Χαρακτηριστικά Craftbot 3D Printer

Ο πολυβραβευμένος 3D εκτυπωτής Craftbot Plus αποτελεί ιδανική λύση για εκπαιδευτική χρήση καθώς είναι διαθέσιμος με γυάλινη επιφάνεια εκτύπωσης, μεταλλικό hotend για καλύτερη εμπειρία εκτύπωσης και 5ετή εγγύηση.

  • GREAT VALUE FOR MONEY: Το 2016, το Craftbot βαθμολογήθηκε ως “The best budget 3D printer”
  • PLUG ‘N’ PLAY ΣΥΣΚΕΥΗ: Το Craftbot Plus PRO μπορεί να εγκατασταθεί σε λειτουργία χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.
  • THE TANK: Οι χρήστες τον ονομάζουν “The Tank” καθώς ο Craftbot είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ αξιόπιστος, 3D εκτυπωτής. Έχει επίσης ένα χαλύβδινο πλαίσιο και πλευρικά τοιχώματα από πλεξιγκλάς για ασφαλής εκτύπωση.
  • PRINT, PAUSE & RESUME: Μπορείτε να διακόψετε ή να συνεχίσετε την εκτύπωση και να αλλάξετε το υλικό οποιαδήποτε στιγμή.
  • ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Tο Craftbot Plus PRO είναι ικανό για 50 micron / layer (με ακροφύσιο 0,25 mm) παρέχοντας άριστη ποιότητα εκτύπωσης.
  • COLOR LCD TOUCHSCREEN : Διαθέτει εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον εργασίας, που μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα. Οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο της διαδικασίας εκτύπωσης και λαμβάνουν συνεχή πληροφόρηση.
  • CRAFTWARE: Παγκόσμιο, προηγμένο λογισμικό 3D εκτύπωσης με φιλικό προς το χρήστη γραφικό περιβάλλον. Ο προηγμένος αλγόριθμος slicing του εξασφαλίζει ταχύτερες μετατροπές και καλύτερα αποτελέσματα.
  • ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΗ & ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Η θέρμανση εμποδίζει τη στρέβλωση και τη συγκόλληση. Η αφαιρούμενη πλατφόρμα κατασκευής είναι ευκολότερη στον καθαρισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Προηγούμενο άρθρο
Smart Mobility λύσεις με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης από κοινοπραξία ουγγρικών εταιρειών
Επόμενο άρθρο
Life unusual

Διαβάστε ακόμη

Μενού