Το αιώνιο πρόβλημα μιας μεγάλης πόλης, είναι η αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση. Αυτό συμβαίνει και στη Βουδαπέστη. Μέσα από μια νέα κοινοπραξία, η ουγγρική εταιρεία Gamax ψάχνει να βρει μια νέα «έξυπνη» λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον ουγγρικό τύπο, οι εταιρείες Gamax και Racionet μαζί με το Τμήμα Δικτυακών Συστημάτων και Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός Smart Mobility συστήματος διαχείρισης για την «έξυπνη» διαχείριση της αστικής κυκλοφορίας.

Αυτή η συνεργασία στοχεύει στο σχεδιασμό ενός «έξυπνου» συστήματος όπου η ροή της κυκλοφορίας θα μπορεί να προσεγγιστεί και να τροποποιηθεί ενεργά από ένα κέντρο διοίκησης μακριά από το θόρυβο και το χάος της κυκλοφορίας. Στόχος θα είναι οι αλλαγές στη σήμανση των φαναριών όπου θα κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να μετριαστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ώρες αιχμής, τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Η ουγγρική κοινοπραξία σκοπεύει να αναπτύξει παράλληλα, μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με «έξυπνα» προγράμματα οδήγησης. Με αυτόν τον τρόπο, μέσω των τα προγραμμάτων οδήγησης, οι οδηγοί  θα μπορούν να ειδοποιηθούν άμεσα εάν υπάρχει καλύτερος ή ταχύτερος τρόπος για να φτάσουν στον προορισμό τους. Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια, καθώς μια τέτοια ιδέα απαιτεί ιδιαίτερη χρήση προγραμματισμού. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα βοηθήσει στον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης, βοηθώντας τους οδηγούς να φτάσουν στον προορισμό τους, παρακολουθώντας την ανάπτυξη της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο με τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής.

Οι ευκαιρίες που κρύβονται πίσω από τις συγκεκριμένες Smart Mobility εφαρμογές είναι μεγάλες,  γι ‘αυτό έλαβαν και την υποστήριξη της ουγγρική κυβέρνησης κερδίζοντας το πρόγραμμα συνεργασίας για την ανταγωνιστικότητα και την αριστεία του Ουγγρικού Γραφείου Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Για την υλοποίηση του έργου, τους χορηγήθηκε στήριξη ύψους 3,9 εκατομμύριων ευρώ. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του έργου θα είναι 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Ουγγρικές Smart Mobility εφαρμογές των Gamax και Racionet στοχεύουν τόσο στην Ουγγαρία όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Το τελικό προϊόν θα εκμεταλλευτεί τους πιο σύγχρονους αλγόριθμους AI και μεθόδους μηχανικής μάθησης για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
KC Mask : Μια πρωτοποριακή μάσκα προσώπου για πλήρη προστασία κατά του COVID-19
Επόμενο άρθρο
Craftbot: 3D Printing στην εκπαίδευση

Διαβάστε ακόμη

Μενού