Το πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων στη Βουδαπέστη επεκτείνεται

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Το πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων στη Βουδαπέστη επεκτείνεται

Το πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων MOL Bubi της Βουδαπέστης, το οποίο λειτουργεί από το Κέντρο Δημοσίων Συγκοινωνιών της Βουδαπέστης (BKK) με την υποστήριξη της ουγγρικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL, θα επεκταθεί κατά 900 ποδήλατα και 75 σταθμούς σύνδεσης, όπως δήλωσε αρχές Μαΐου η διευθύνουσα σύμβουλος της BKK, κ. Katalin Walter, σύμφωνα με ρεπορτάζ Ουγγρικού ειδησεογραφικού δικτύου.

Τα πρώτα 350 ποδήλατα θα παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.560 ποδήλατα στον στόλο Bubi και 75 σταθμοί σύνδεσης. Περίπου 126.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να χρησιμοποιούν το Bubi, με 12.000 νέους χρήστες να προστέθηκαν μόνο τον Απρίλιο. Τα ποδήλατα χρησιμοποιούνται πάνω από 5.700 φορές την ημέρα.

Ο δήμαρχος της Βουδαπέστης κ. Gergely Karacsony είπε ότι η Περιφέρεια VIII της πρωτεύουσας χρηματοδοτεί πέντε νέους σταθμούς σύνδεσης, ενώ ο δήμαρχος της περιφέρειας VIII κ. András Pikó είπε ότι οι εξελίξεις της πόλης «προσαρμόζονται στις ανάγκες των ανθρώπων» και σημείωσε τη σημασία της υποστήριξης των ταξιδιών με ποδήλατο.

Πηγή: Budapest Business Journal

Προηγούμενο άρθρο
GRABOPLAST: Καινοτόμα Ουγγρικά δάπεδα
Επόμενο άρθρο
To πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόσμο που θα λειτουργεί αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σύντομα στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού