Νέα επένδυση BMW στην Ουγγαρία: Το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόσμο που θα λειτουργεί αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Νέα επένδυση BMW στην Ουγγαρία: Το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων στον κόσμο που θα λειτουργεί αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της στην Ουγγαρία στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας μια εγκατάσταση συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης που θα δημιουργήσει περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας. Η παραγωγή μπαταριών στο εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν θα βοηθήσει την BMW στην ενδυνάμωση των logistics για την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιούν τα υποστρώματα «Neue Kalsse».

bmw

Το εργοστάσιο αυτοκινήτων BMW στο Ντέμπρετσεν θα λειτουργεί αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς το εργοστάσιο θα «εγκαταλείψει τελείως τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Oliver Zipse, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της BMW στο Μόναχο την Τετάρτη.
Το εργοστάσιο στο Ντέμπρετσεν αποτελεί τη βάση των προσπαθειών της BMW να αντιμετωπίσει την Tesla Inc. που συνεχίζει να κυριαρχεί στις παγκόσμιες πωλήσεις EV. Με τη νέα πλατφόρμα που εστιάζει στο EV_, η BMW στοχεύει να μειώσει το κόστος της κυψέλης στο μισό και να αυξήσει τόσο την αυτονομία όσο και την ταχύτητα φόρτισης κατά 30% σε σύγκριση με τα τρέχοντα μοντέλα.
Όπως δήλωσαν, η κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής 26 μήνες αργότερα. Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή θα παράγεται στο μεγαλύτερο μέρος του εργοταξίου, ενώ «100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» θα παρέχουν το υπόλοιπο.

Πηγή: XpatLoop

HiTech

Προηγούμενο άρθρο
Το πρόγραμμα κοινής χρήσης ποδηλάτων στη Βουδαπέστη επεκτείνεται
Επόμενο άρθρο
Η Ουγγρική πόλη Zalaegerszeg θα φιλοξενήσει το EnduroGP World Championship Round

Διαβάστε ακόμη

Μενού