Η Ουγγαρία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία οικοσυστήματα καινοτομίας που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις έξυπνης Κινητικότητας. Ουγγρικές επιχειρήσεις προσφέρουν λύσεις ηλεκτροκίνησης όπως Ηλεκτρικά λεωφορεία, ηλεκτρικά φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα, ηλεκτρικά ποδήλατα για δήμους και ολοκληρωμένα συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων.

SMART MOBILITY

Η IKARUS είναι μια ουγγρική εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει αξιόπιστα, άνετα, φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά λεωφορεία που πληρούν τα ευρωπαϊκά ποιοτικά και τεχνικά πρότυπα. Ιδρύθηκε το 1895 και τις δεκαετίες του ‘70 και ‘80 η Ikarus υπήρξε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λεωφορείων της Ευρώπης, παράγοντας και πουλώντας σχεδόν 10 χιλιάδες μονάδες λεωφορείων παγκόσμιας κλάσης κάθε χρόνο. Εναρμονισμένη με τα  νέα δεδομένα και την τάση της αγοράς, το φθινόπωρο του 2020 ανέπτυξε και παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο με ευρωπαϊκή άδεια, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ουγγαρία.

H ELECTROMEGA αναπτύσσει και συναρμολογεί 100% ηλεκτρικά απορριμματοφόρα οχήματα και φορτηγά. Η εταιρεία κατασκευάζει ένα μοναδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που μετατρέπει τα συμβατικά φορτηγά σε ηλεκτροκίνητα, ενσωματώνοντας νέα μπαταρία, σύστημα μετάδοσης κίνησης και σασί, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί το δικό της καινοτόμο λογισμικό για τον έλεγχο του συστήματος κίνησης. Tο καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Electromega αναπτύχθηκε από εξειδικευμένους μηχανικούς σε συνεργασία με τo Ουγγρικό Πολυτεχνείο του Debrecen.

Η NEUZER είναι μια Ουγγρική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων, που ιδρύθηκε το 1987 στο Esztergom. Τα ποδήλατα NEUZER έχουν κερδίσει την αναγνώριση στην παγκόσμια αγορά ποδηλάτων λόγω της καινοτόμου εμφάνισης, της αξιοπιστίας και της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας/τιμής τους, εξάγοντας το 50% των 100.00 ποδηλάτων που παράγονται ετησίως στο Esztergom, σε χώρες όπως Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Δανία, Κροατία, Σλοβενία, Ρουμανία, Αυστρία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ουγγρική TELEKOM ΙNTEGRATED (T-SYSTEMS) είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων της Ουγγαρίας. Έχει αναπτύξει έξυπνες λύσεις για το δημόσιο τομέα, την υγεία, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις μεταφορές. Για την έξυπνη κινητικότητα, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα κοινής χρήσης ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων για μετακίνηση μεταξύ πόλεων. Είναι μια μοναδική λύση για αστικές και τουριστικές περιοχές, πανεπιστήμια και οικοσυστήματα εταιρειών.

Διαβάστε περισσότερα

Προηγούμενο άρθρο
JURA: Το παγκόσμιο εμπορικό brand στο Security Printing
Επόμενο άρθρο
CompoBot: Η Ουγγρική επανάσταση στην ανακύκλωση βιοαποβλήτων γραφείου

Διαβάστε ακόμη

Μενού