«Η Ουγγαρία φιλοξενεί ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία» , δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου, σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Audi Hungaria. Πρόσθεσε, ότι ο τομέας της Αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν καθοριστικός για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας

Ο κ. Szijjártó ανέφερε ότι η Ουγγρική Αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε την παραγωγή της κατά 31% το πρώτο εξάμηνο του 2021 και μέχρι το τέλος του έτους, για πρώτη φορά η συνολική του αξία θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 10.000 δισεκατομμύρια φιορίνια.

Η Ουγγαρία αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην Κεντρική Ευρώπη για επένδυση
Ο Ούγγρος υπουργός ανακοίνωσε ότι το 90,5% των προϊόντων του κλάδου πωλήθηκαν στο εξωτερικό, με την Ουγγαρία να είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές βενζινοκινητήρων στον κόσμο, η πέμπτη όσον αφορά τις μπαταρίες και η έκτη σε κινητήρες ντίζελ.

«Η Audi συμβάλλει σημαντικά στην διεθνή ανταγωνιστικότητα της Ουγγρικής αυτοκινητοβιομηχανίας», είπε, σημειώνοντας ότι η Ουγγαρία «δεν είναι πλέον μόνο μία χώρα κατασκευής ανταλλακτικών ή συναρμολόγησης» και ότι οι Ούγγροι μηχανικοί συνέβαλαν στις παγκόσμιες εξελίξεις. Πρόσθεσε ότι η Audi σχεδιάζει να επεκτείνει το εργοστάσιό της στο Gyor, στη βορειοδυτική Ουγγαρία, εστιάζοντας στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση. Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται επίσης να συμβάλει στο σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει το ΑΕΠ της Ουγγαρίας κατά 5,5 % φέτος.

Το εργοστάσιο της Audi Hungaria στο Győr είναι το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο ανάπτυξης της Audi AG παγκοσμίως, απασχολώντας πάνω από 500 προγραμματιστές.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Η Ουγγρική καινοτόμα τεχνολογία Seyu που επιτρέπει την εμψύχωση των αθλητών από το σπίτι και στους Παραολυμπιακούς
Επόμενο άρθρο
Ένα γιγάντιο Logistics center θα δημιουργηθεί στην Νοτιοδυτική Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού