Η ORGANICA WATER είναι μια Ουγγρική Wastewater Management εταιρεία που έχει αναπτύξει μια μοναδική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των λυμάτων του νερού προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους επιτρέποντας την επαναχρησιμοποίηση του. Χρησιμοποιώντας ενεργά βιοφίλμ  τοποθετημένα είτε σε φυτά (μέσα στις ρίζες) είτε σε τεχνητές ρίζες που μοιάζουν με αληθινά φυτά, η επεξεργασία του βρώμικου νερού πραγματοποιείται  μέσα σε ένα πλήρως κλειστό οικοσύστημα που μοιάζει με βοτανικό κήπο. Η λύση της ORGANICA αναπτύχθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί μια εγκατάσταση επεξεργασίας νερού πολύ μικρότερης έκτασης που μοιάζει με κήπο, η οποία ενσωματώνεται άψογα – τεχνολογικά και αρχιτεκτονικά – σε οικιστικά και εμπορικά περιβάλλοντα.

H εταιρεία έχει κατασκευάσει πάνω από 75 δημοτικές, εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες βιολογικού καθαρισμού νερού, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ επενδύει συνεχώς σε Ε&Α για να αναπτύξει περαιτέρω τη δική της λύση τύπου IFAS για βιολογική επεξεργασία λυμάτων. Σήμερα, η Organica είναι μια διεθνής εταιρεία με γραφεία σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία Fixed-Bed Biofilm Activated Sludge (FBAS).

Η Organica παρέχει λύσεις καλύπτοντας όλα τα στάδια επεξεργασίας των λυμάτων: από τη βελτιστοποίηση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων έως τους ολοκαίνουργιους Κήπους Υδάτινων Πόρων. Η καινοτόμος βιολογική λύση επεξεργασίας λυμάτων, Water Resource Garden, επιτρέπει την «τοπική» επεξεργασία μέσω της χρήσης μηχανικών οικοσυστημάτων που επεξεργάζονται και ανακυκλώνουν αποτελεσματικά τα λύματα σε 50-60% λιγότερο χώρο, χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές μεθόδους επεξεργασίας λυμάτων. Το αποτέλεσμα δίνει ένα χώρο επεξεργασίας λυμάτων με τη μορφή ενός κήπου, αισθητικά ελκυστικό, χωρίς οσμές, που ενσωματώνεται απρόσκοπτα σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων.

ΟΦΕΛΗ

  • Διεθνής παρουσία με περισσότερα από 120 έργα σε όλο τον κόσμο
  • Οι λύσεις της ORGANICA μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα είδη κλίματος και σε χωρητικότητες νερού μεταξύ 1.000 – 200.000 m3/ημέρα.
  • 60% λιγότερο φυσικό αποτύπωμα
  • 30% ή μεγαλύτερη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με άλλες λύσεις με βάση την ενεργό λάσπη

Διαβάστε Περισσότερα

Προηγούμενο άρθρο
Καινοτομία με άνοιγμα νέων καταστημάτων χωρίς ταμείο στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Ξεκινά το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής Πράσινου Υδρογόνου στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού