Καινοτομία με άνοιγμα νέων καταστημάτων χωρίς ταμείο στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Γεωργία & Τρόφιμα
  3. Καινοτομία με άνοιγμα νέων καταστημάτων χωρίς ταμείο στην Ουγγαρία

Τα πρώτα καταστήματα χωρίς ταμείο, με χρήση τηλεχειρισμού, θα ξεκινήσουν στην Ουγγαρία αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και αναφέρθηκε από το Világgazdaság. Τα καταστήματα θα λειτουργούν συμβατικά την ημέρα και σε αυτόματη λειτουργία τη νύχτα, χωρίς την ύπαρξη προσωπικού. Η τεχνολογία  θα επιτρέπει σε αυτά τα καταστήματα τη συνεχή εξυπηρέτηση πελατών, επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα. Το πρώτο παράδειγμα ήρθε από την Τσεχία, που έδειξε ότι η απομακρυσμένη διαχείριση μπορεί να καταστήσει οικονομικά βιώσιμη τη λειτουργία ενός καταστήματος σε τοποθεσίες όπου είναι ασύμφορο για να λειτουργήσουν επικερδώς σύμφωνα με το συμβατικό μοντέλο. Αυτή η νέα λύση θα μπορούσε επίσης να προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα που ζουν σε μικρότερες, αγροτικές κοινότητες να έχουν πρόσβαση σε βασικά τρόφιμα και άλλα προϊόντα ανά πάσα στιγμή.

Ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης ενός κοινωνικού προβλήματος

Σύμφωνα με τον Világgazdaság, το νέο μοντέλο προσαρμόστηκε στην Ουγγαρία από τη Laurel Ltd. Η εταιρεία θα παρουσιάσει το πρωτότυπο λεπτομερώς τον Μάιο, ωστόσο είναι ήδη γνωστό ότι ετοιμάζεται η εισαγωγή του σε αρκετές αλυσίδες καταστημάτων. Στη Laurel, βλέπουν την καινοτομία όχι μόνο ως ένα βήμα μπροστά σαν παροχή υπηρεσιών,  αλλά και ως έναν τρόπο αντιμετώπισης ενός αυξανόμενου κοινωνικού προβλήματος: «Είναι σαφές ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι παίκτες στο λιανεμπόριο εξετάζουν πώς να εφαρμόσουν αυτοματοποιημένα καταστήματα στο τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο. Η προσφερόμενη λύση είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ακόμη και για καταστήματα μεγέθους κοντέινερ, αλλά η ανάλυσή μας δείχνει ότι το λεγόμενο υβριδικό μοντέλο έχει σήμερα μεγαλύτερη ζήτηση στην εγχώρια αγορά», δήλωσε ο κ. István Bessenyei, ιδιοκτήτης της Laurel Ltd.

Πώς θα λειτουργήσουν αυτά τα νέα καταστήματα;

Στην πράξη, προβλέπεται ότι τα υπάρχοντα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν τις ώρες με την μεγαλύτερη κίνηση. Εν τω μεταξύ, εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας (νύχτες, αργίες) θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένες, με τη λεγόμενη απομακρυσμένη παρακολούθηση. Οι αγοραστές μπορούν στη συνέχεια να εισέλθουν στο κατάστημα και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που ήδη λειτουργούν αξιόπιστα σε διάφορες τοποθεσίες. Σύμφωνα με τη Laurel, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το σύστημα θα έχει επιτυχία στην Ουγγαρία. Πιστεύουν ότι οι πελάτες θα το βρουν εύκολο στη χρήση και θα χαρούν να έρθουν στα νέα καταστήματα ανά πάσα στιγμή. Ταυτόχρονα, οι έμποροι λιανικής θα αποκτήσουν σημαντικά πρόσθετα έσοδα βελτιστοποιώντας παράλληλα το λειτουργικό τους κόστος. Σύμφωνα με το turizmus.com, αυτά τα νέα καταστήματα θα μπορούν να προσελκύουν τουρίστες σε μέρη όπου τα καταστήματα είναι κλειστά από τις 6 το απόγευμα.

Πηγή: Daily News Hungary

 

Προηγούμενο άρθρο
H Agroloop με το Πανεπιστήμιο Széchenyi István συνεργάζονται σε έρευνα σχετικά με την πρωτεΐνη εντομών
Επόμενο άρθρο
ORGANICA WATER: Καινοτόμες Λύσεις Επεξεργασίας Λυμάτων

Διαβάστε ακόμη

Μενού