Νέα plug-in υβριδικά μοντέλα σε παραγωγή από τη Mercedes-Benz Ουγγαρίας

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Νέα plug-in υβριδικά μοντέλα σε παραγωγή από τη Mercedes-Benz Ουγγαρίας

Στις 21 Ιουλίου, έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις από το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Kecskemét: μετά την παγκόσμια πανδημία, η παραγωγή θα επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς τον Αύγουστο και για πρώτη φορά στην Ουγγαρία, η Mercedes ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικών αυτοκινήτων plug-in.

Όπως αναφέρει στο ειδησεογραφικό ουγγρικό portal portfolio.hu, ο Christian Wolff, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Manufacturing Hungary έκανε τρεις σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με το εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemét. Το εργοστάσιο έχει ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, καθιστώντας τη Mercedes τον πρώτο κατασκευαστή τέτοιων μοντέλων στην Ουγγαρία. Ανέφερε επίσης ότι το εργοστάσιο θα συνεχίσει την τακτική λειτουργία του και την παραγωγή μετά από τη διακοπή λόγω της πανδημία του COVID-19.

Η παραγωγή επιστρέφει στο φυσιολογικό από τις αρχές Αυγούστου

Η Mercedes δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ουγγαρία που έχει ξεπεράσει με επιτυχία την παγκόσμια πανδημία και τώρα επιστρέφει στην παραγωγή. Η Audi στο Győr ανακοίνωσε παρόμοιες ειδήσεις νωρίτερα φέτος, και τώρα ο Christian Wolff αναφέρει για τη Mercedes ότι θα επιστρέψει στο κανονικό σύστημα, από την 1η Αυγούστου.

 Μια πράσινη αναβίωση

Τα πιο συναρπαστικά νέα είναι ότι το εργοστάσιο έχει ξεκινήσει την παραγωγή δύο υβριδικών μοντέλων, CLA 250 e Coupé και CLA 250 e Shooting Brake. Αυτό καθιστά τη Mercedes-Benz τον πρώτο κατασκευαστή υβριδικών μοντέλων plug-in στην Ουγγαρία.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε επίσης η απόδοση των μοντέλων CLA. Με την ηλεκτρική έξοδο 75 kW και τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1,33 λίτρων, αυτά τα μοντέλα μπορούν να παράγουν έξοδο συστήματος 160 kW (218 hp) και ροπή συστήματος 450 Nm. Αυτό καθιστά δυνατή την επιτάχυνση από 0 έως 100 km / h σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα. Όσο για τη δυνατότητα φόρτισης, αυτά τα μοντέλα μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 100% σε λιγότερο από δύο ώρες. Έχουν ηλεκτρικό εύρος λειτουργίας 69–79 km.

Ο László Palkovics, υπουργός του Υπουργείου Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Ουγγαρίας, ήταν επίσης παρών στην ανακοίνωση και είπε: «Μετά την αναστολή της παραγωγής στα μέσα Μαρτίου σε πολλά εργοστάσια της Mercedes στην Ευρώπη, χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι αυτή η επανεκκίνηση είναι τώρα μια πράσινη αναβίωση, καθώς σήμερα μπορούμε να καλωσορίσουμε το πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο στο εργοστάσιο Kecskemét, το πρώτο αυτοκίνητο του μέλλοντος. ”

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι μεγάλο επίτευγμα η παραγωγή των συγκεκριμένων μοντέλων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Στην εκδήλωση, έγινε αναφορά ότι προηγήθηκαν της παραγωγής, μήνες εκπαίδευσης για την προετοιμασία 2.000 υπαλλήλων για τη δημιουργία της κατάλληλης ροής εργασίας. Δόθηκαν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό καθώς όλες οι εργασίες προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν χωρίς καμία διακοπή στην παραγωγή.

 Kecskemét: συνεργάτης σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Η τρίτη σημαντική ανακοίνωση του κ. Wolff ήταν ότι αργότερα φέτος, η παραγωγή υβριδικών μοντέλων A-class θα ξεκινήσει επίσης στο εργοστάσιο στο Kecskemét. Σύμφωνα με το portfolio.hu, όλες αυτές οι ειδήσεις δείχνουν ότι η Daimler έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για το ουγγρικό εργοστάσιο. Παράλληλα, με την αυξανόμενη σημασία της μείωσης των εκπομπών CO2 σε ολόκληρη την αγορά, είναι επίσης ένα μεγάλο βήμα προόδου στον προσανατολισμό των πελατών προς μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κατανάλωση.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις σημαίνουν επίσης ότι η παραγωγή υβριδικών μοντέλων είναι τώρα παρούσα και στους τρεις κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ουγγαρία. Το εργοστάσιο Audi στο Győr ξεκίνησε την παραγωγή μοντέλων Q3 και Q3 Sportback τον περασμένο Δεκέμβριο και το εργοστάσιο Suzuki στο Esztergom ανακοίνωσε ότι από το 2020, θα κατασκευάσει μόνο υβριδικά μοντέλα για την αγορά της ΕΕ.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Η Airbus θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο αεροσκαφών στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Έξυπνα κτίρια, έξυπνες πόλεις για την καταπολέμηση κάθε επιδημίας

Διαβάστε ακόμη

Μενού