Η Airbus θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο αεροσκαφών στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Η Airbus θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο αεροσκαφών στην Ουγγαρία

Η Ουγγρική βιομηχανία αεροσκαφών θα αποκτήσει νέα δυναμική χάρη στο νέο εργοστάσιο της Airbus που θα κατασκευαστεί στη Gyula της Ουγγαρίας, ξεκινώντας την παραγωγή στα μέσα του 2022. Η εταιρεία θα παράγει εξαρτήματα ακριβείας για τη δομή του αεροσκάφους και δυναμικά συστήματα ευρωπαϊκών ελικοπτέρων. Η μονάδα προβλέπεται να παράγει δύο χιλιάδες τύπους εξαρτημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στο πλαίσιο της πράσινης επένδυσης, θα χρησιμοποιήσει το 25% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως αναφέρει το ουγγρικό ειδησεογραφικό κανάλι Portfolio.

Στις 17 Ιουλίου 2020, ο Bruno Even, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Helicopters και ο Miklós Kun, Διευθύνων Σύμβουλος της National Aviation Project, υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα με την ίδρυση της εταιρείας στη Βουδαπέστη. Αυτή είναι η πρώτη επένδυση όπου – εκτός από τον υποστηρικτικό του ρόλο – το ουγγρικό κράτος θα έχει επίσης ιδιοκτησία. Το ουγγρικό κράτος θα έχει 30% μερίδιο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Gáspár Maróth, κυβερνητικό εκπρόσωπο για την Αμυντική Ανάπτυξη, αυτή θα είναι η ναυαρχίδα των ουγγρικών αεροδιαστημικών επενδύσεων, ενώ παράλληλα σημαίνει και την έναρξη της βιομηχανικής ανάπτυξης στην κομητεία Békés.

Ο κ. Roland Juhász, Ούγγρος υφυπουργός για τη Διαχείριση Δημόσιων Περιουσιακών στοιχείων, πρόσθεσε ότι η επένδυση είναι ένα από τα ορόσημα του προγράμματος ανάπτυξης Zrínyi 2026 που στοχεύει στην αύξηση της καινοτομίας στην Ουγγαρία.

Το έργο θα προσφέρει απασχόληση σε περισσότερους από 200 εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2022.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
110 Startup ιδέες από οκτώ χώρες αιτήθηκαν του προγράμματος “Reload Hungary”
Επόμενο άρθρο
Νέα plug-in υβριδικά μοντέλα σε παραγωγή από τη Mercedes-Benz Ουγγαρίας

Διαβάστε ακόμη

Μενού