Νέα Ουγγρική πράσινη εφεύρεση: Σταθμός αναπλήρωσης αποσμητικού

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Νέα Ουγγρική πράσινη εφεύρεση: Σταθμός αναπλήρωσης αποσμητικού

Μια νέα διαφορετική πράσινη εφεύρεση, για μια αυτόματη μηχανή αναπλήρωσης αποσμητικών σε σπρέι, μόλις εφευρέθηκε από δύο νεαρούς Ούγγρους.  Τα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε τρία καταστήματα της Ουγγρικής αλυσίδας φαρμακείων Rossmann και σύντομα θα είναι διαθέσιμα για χρήση από τους πελάτες.

Oι συνιδρυτές της νεοσύστατης Respray, Andor Réti και Gergely Zámbó παρουσίασαν τη μηχανή αναπλήρωσης για αποσμητικά σπρέι στο Rossmann στο Budaörs της Ουγγαρίας, ενώ καθώς αυτή η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται επί του παρόντος πουθενά αλλού, η καινοτομία θα μπορούσε σύντομα να γίνει γνωστή παγκοσμίως.

Μια πιο πράσινη λύση

Η πρωτότυπη λύση έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τα θεμελιώδη προβλήματα των αποσμητικά κουτιών αλουμινίου. Όχι μόνο το προϊόν καταλήγει στα σκουπίδια μετά το τέλος του κύκλου ζωής του, αλλά οι επιβλαβείς χημικές ουσίες παραμένουν επίσης στα δοχεία αποσμητικού ακόμα και μετά το άδειασμα. Και επειδή περιέχουν υγραέριο (LPG), θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα. Επομένως, τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι εξαιρετικά ρυπογόνα.

Ο σταθμός αναπλήρωσης Respray έχει χαμηλό ποσοστό περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αρχικά, γεμίζει το δοχείο με πεπιεσμένο αέρα αντί για επικίνδυνο υγραέριο, ενώ με τη χρήση προωθητικών πεπιεσμένου αέρα, μπορεί να εξαλειφθεί περίπου το 78% των εκπομπών CO2 σε σχέση με τα συμβατικά αποσμητικά ψεκασμού.

Ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί άδεια μπουκάλια στο κατάστημα, ενώ το δοχείο μπορεί να γεμιστεί συνολικά 5 φορές. Επιπλέον, καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν τη συσκευασία μόνο μία φορά, πληρώνουν πολύ λιγότερα για τα ανταλλακτικά. Έτσι, όχι μόνο είναι μια πιο πράσινη λύση, αλλά είναι και πολύ πιο οικονομική. Οι ακριβείς τιμές που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτελούν για ένα νέο μπουκάλι 1,53 EUR,  για το πρώτο γέμισμα και 0,77 EUR και ομοίως για κάθε επιπλέον γέμισμα. Ο σταθμός αναπλήρωσης είναι προς το παρόν συμβατός μόνο με το προϊόν δικής του επωνυμίας της Rossmann που ονομάζεται Isana και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρία αρώματα.

Πώς λειτουργεί ο σταθμός ανεφοδιασμού

Μόλις αγοραστεί η άδεια φιάλη, το καπάκι και το ακροφύσιο πρέπει να αφαιρεθούν. Το ίδιο το μηχάνημα αναγνωρίζει τη συσκευασία και γεμίζει το μπουκάλι με το άρωμα του προϊόντος που έχει επιλέξει ο πελάτης. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται μια οθόνη για την επιβεβαίωση της αγοράς. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο τα μπουκάλια που είναι εντελώς άθικτα μπορούν να ξαναγεμιστούν. Το γέμισμα του μπουκαλιού είναι απολύτως ασφαλές καθώς η διαδικασία γίνεται πίσω από πλεξιγκλάς. Επιπλέον, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Γνωρίστε την Ουγγρική KARASZY για αμορτισέρ για τρένα, λεωφορεία, φορτηγά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα
Επόμενο άρθρο
Έκθεση DETROP -Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 18-20 Φεβρουαρίου

Διαβάστε ακόμη

Μενού