Νέα λεωφορεία υψηλής τεχνολογίας Ουγγρικής κατασκευής έρχονται στο μέλλον

  1. Αρχική
  2. Ενέργεια
  3. Νέα λεωφορεία υψηλής τεχνολογίας Ουγγρικής κατασκευής έρχονται στο μέλλον

Στην Ουγγαρία, στα επόμενα 10 χρόνια, θα υπάρχουν λεωφορεία υψηλής τεχνολογίας Ουγγρικής κατασκευής, δήλωσε ο  Ούγγρος υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας κ. László Palkovics παρουσιάζοντας ένα νέο αρθρωτό λεωφορείο εγχώριας ανάπτυξης. Το νέο αρθρωτό λεωφορείο ανήκει στην εταιρεία Kravtex Kft, που είναι και ο μεγαλύτερος εγχώριος πάροχος υπηρεσιών μεταφορών. Το όνομα του νέου οχήματος είναι Econell 18 Next. Ζυγίζει 3 τόνους, ενώ είναι 15% ελαφρύτερο από τα  λεωφορεία παρόμοιου μεγέθους και χωρητικότητας, με αποτέλεσμα, το λεωφορείο καταναλώνει λιγότερα καύσιμα και να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Hungarian Bus

Παραγωγή Λεωφορείων στην Ουγγαρία

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 8.500 λεωφορεία σε λειτουργία στην Ουγγαρία. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι πάνω πάνω από 14 έτη, ωστόσο, ο στόχος είναι να μειωθεί σε λιγότερο από 10 χρόνια», δήλωσε ο Palkovics, Υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας καθώς η Ουγγαρία διαθέτει σύγχρονη ικανότητα ανάπτυξης και παραγωγής λεωφορείων, ενώ η εξαιρετική εγχώρια τεχνογνωσία  βοηθά στην παραγωγή τους.

«Το Ουγγρικό αναπτυγμένο και κατασκευασμένο λεωφορείο Credobus Econell 18 Next είναι ένα όχημα κατασκευασμένο σε ένα εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο. Είναι το πιο οικονομικό λεωφορείο και έχει τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην κατηγορία του », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστή λεωφορείων Kravtex Kft. István Krankovic.

Ο κ. Palkovics πρόσθεσε ότι το παραδοσιακό ηλεκτρικό τρένο δεν είναι πλέον σύγχρονο, ενώ είναι σημαντικό να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων των οχημάτων.

Hungarian Bus
  Ηigh-tech ουγγρική βιομηχανία

Η ουγγρική οικονομία αναπτύσσεται συνεχώς και η ουγγρική αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί παράδειγμα εξαιρετικής high-tech ανάπτυξης. Παράλληλα, ο Ούγγρος Υπουργός υπενθύμισε τη μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) πριν από ένα χρόνο, όπου το ΔΝΤ αξιολόγησε τη βιομηχανική δομή διαφορετικών χωρών με κύριες άξονες την ικανότητα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Η ουγγρική βιομηχανία έχει λάβει ισάξια βαθμολογία με τη Γερμανία και τη Δανία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Hungarian Bus

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Planet Budapest 2021 Sustainability Expo και Summit, Νοέμβριος 2021
Επόμενο άρθρο
Το Budapest’s Semmelweis University βρίσκεται μεταξύ των 40 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου

Διαβάστε ακόμη

Μενού