Το Budapest’s Semmelweis University βρίσκεται μεταξύ των 40 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Το Budapest’s Semmelweis University βρίσκεται μεταξύ των 40 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου

Σε σύγκριση με πέρυσι, το Semmelweis University Budapest έκανε άλμα 31 θέσεων και κατατάσσεται στην 33η θέση των πανεπιστημίων Times Higher Education (THE) Emerging Economies Universities Rankings 2022. Η Times Higher Education Rankings αξιολογεί την απόδοση των πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο παρέχοντας μια πηγή πληροφόρησης για τη πορεία και τις επιτυχίες των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η κατάταξη βασίζεται σε 13 δείκτες που μετρούν την απόδοση ενός ιδρύματος σε τέσσερις τομείς: διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά γνώσης και διεθνής προοπτική. Ωστόσο, στην περίπτωση της κατάταξης πανεπιστημίων αναδυόμενων οικονομιών, η βαρύτητα αυτών των παραγόντων προσαρμόζεται στις αναπτυξιακές προτεραιότητες των πανεπιστημίων σε προηγμένες αναδυόμενες, δευτερεύουσες αναδυόμενες και παραμεθόριες χώρες. Αυτή η λίστα παρουσιάζει τα αναπτυσσόμενα ιδρύματα που σημειώνουν τη μεγαλύτερη πρόοδο και έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τα καθιερωμένα πανεπιστήμια.

Αποτελέσματα

Οι κατατάξεις του 2022 αξιολογούν την απόδοση 698 Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Κίνα έχει ενισχύσει την ηγετική της θέση. Συνολικά, υπάρχουν 51 κινέζικα ιδρύματα ανάμεσα στα 200 κορυφαία, ενώ τα 5 πρώτα είναι πανεπιστήμια με έδρα την Κίνα. Το Πανεπιστήμιο του Πεκίνο κατέλαβε την 1η θέση, ακολουθούμενο από το Πανεπιστήμιο Tsinghua, το Πανεπιστήμιο Zhejiang, το Πανεπιστήμιο Fudan και το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong. Η Ρωσία συγκαταλέγεται επίσης στις πιο εξέχουσες αναδυόμενες χώρες στην κατάταξη αναδυόμενων 2022. Με 17 πανεπιστήμια να βρίσκονται μέσα στα κορυφαία 200, η ​​χώρα είναι μεταξύ των εθνών με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε αυτό το τμήμα της λίστας. Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Lomonosov κατέλαβε την 6η θέση, ενώ την τελευταία θέση στο Top 10 καταλαμβάνει το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας.

Ουγγαρία

Οι κατατάξεις του 2022 περιλαμβάνουν και 11 ουγγρικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με τρία πανεπιστήμια ανάμεσα στα 200 κορυφαία. Σε σύγκριση με πέρυσι, το Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης εκτινάχθηκε από την 64η στην 33η θέση. Το Πανεπιστήμιο του Ντέμπρετσεν κατάφερε επίσης να επιτύχει υψηλότερες βαθμολογίες στους τομείς της έρευνας και του βιομηχανικού εισοδήματος, ανεβαίνοντας τέσσερις θέσεις και κατέχοντας την 191η θέση. Το Πανεπιστήμιο Eötvös Loránd κατατάχθηκε στην 150η θέση. Το Πανεπιστήμιο του Pécs και το Πανεπιστήμιο του Szeged τοποθετήθηκαν στην κατηγορία 201−250. Το Πανεπιστήμιο Óbuda, το Τεχνολογικό και Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, το Πανεπιστήμιο Corvinus της Βουδαπέστης, το Ουγγρικό Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Επιστημών της Ζωής και το Πανεπιστήμιο της Παννονίας κατέλαβαν μια θέση στο τμήμα 401−500.

Πηγή: Daily News Hungary

 

Προηγούμενο άρθρο
Νέα λεωφορεία υψηλής τεχνολογίας Ουγγρικής κατασκευής έρχονται στο μέλλον
Επόμενο άρθρο
Planet Bootcamp: ο Ουγγρικός Startup διαγωνισμός με θέμα τη βιωσιμότητα του πλανήτη

Διαβάστε ακόμη

Μενού