Μια νέα σειρά από βιολογικές μπύρες αναπτύχθηκε από εναλλακτικά δημητριακά στην Ουγγαρία

  1. Αρχική
  2. Γεωργία & Τρόφιμα
  3. Μια νέα σειρά από βιολογικές μπύρες αναπτύχθηκε από εναλλακτικά δημητριακά στην Ουγγαρία

Η Ουγγρική εταιρεία Elixbeer Konzorcium, με επικεφαλή την Körös-Maros Biofarm Kft, ανέπτυξε μια νέα σειρά από βιολογικές μπύρες από εναλλακτικά δημητριακά χρησιμοποιώντας χρηματοδότηση από την ΕΕ, δήλωσε ο κ. Zoltán Várhelyi,  Project Manager του MTI. Στην κοινοπραξία συμμετείχαν το Ουγγρικό Ινστιτούτο Γεωργίας του Κέντρου Γεωργικής Έρευνας και η Gabonakutató NKft στο Szeged. Η συνολική αξία της ανάπτυξης ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο την ανάπτυξη βιολογικών πιστοποιημένων ποτών βύνης χρησιμοποιώντας εγχώριες ποικιλίες δημητριακών.

Söripari fejlesztések az Elixbeerkonzorcium keretében - Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Τα δύο ερευνητικά ινστιτούτα πραγματοποίησαν καλλιέργεια σιτηρών, εστιάζοντας στις ανάγκες της βιομηχανίας μπύρας και βελτιστοποίησαν την τεχνολογία καλλιέργειας των σιτηρών στις εκτάσεις  της Biofarm, συνολικής έκτασης εκατό εκταρίων. Το Τμήμα Βιομηχανικής και Τεχνολογίας Ζύμωσης του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Γεωργίας και Επιστημών της Ζωής (MATE) συμμετείχε επίσης στο έργο, όπου ανέπτυξε τις συνταγές για πρωτότυπες βιολογικές μπύρες, βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές παραγωγές στο ζυθοποιείο της Biofarm στο Gyulavár. . Στη συνέχεια, τα τελικά προϊόντα εξετάστηκαν στο εργαστήριο ΜΑΤΕ και προέκυψαν πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Ο κ. Zoltán Várhelyi δήλωσε ότι σαν αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου, πολλές καλλιεργούμενες ποικιλίες σιτηρών έλαβαν κρατική αναγνώριση και ολοκληρώθηκε μια σειρά προϊόντων που αποτελείται από 9 τύπους βιολογικής μπύρας και μη αλκοολούχα βιολογικά ποτά βύνης.

Βύνη από βιολογικό κριθάρι, σιτάρι και εναλλακτικά σιτηρά

Εκτός από τη βιολογική μπύρα lager, υπάρχει μια μπύρα από φαγόπυρο που παρασκευάζεται από καθαρά συστατικά χωρίς γλουτένη, μια μπύρα χωρίς αλκοόλ, με γεύση φρούτων και υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Προκειμένου να υποστηριχθεί η ποιότητα των προϊόντων, αναπτύχθηκε το διαδικτυακό σύστημα πιστοποίησης βιολογικών παρτίδων, έτσι ώστε ολόκληρη η διαδρομή του προϊόντος από το αγρόκτημα μέχρι τον τελικό καταναλωτή να μπορεί να παρακολουθείται εύκολα. Ο κ. Várhelyi ανέφερε ότι οι βιολογικοί σπόροι μπορούν να καλλιεργηθούν με χαμηλότερη απόδοση, με μέση παραγωγή 2-3 τόνων ανά εκτάριο. Από αυτή την παραγωγή δημιουργήθηκαν περίπου 200.000 μπουκάλια μπύρας 0,33 λίτρων κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Αυτήν τη στιγμή παράγεται λιγότερη μπύρα λόγω της ξηρασίας, του αυξημένου ενεργειακού κόστους και των σημείων πώλησης.

Körös-Maros Biofarm: Μία από τις μεγαλύτερες βιολογικές φάρμες γάλακτος στην Ουγγαρία

Η Körös-Maros Biofarm εκμεταλλεύεται περίπου 1.070 εκτάρια για βιολογική καλλιέργεια και διατηρεί 700 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. Παράγουν 5,5 εκατομμύρια λίτρα βιολογικού γάλακτος ετησίως, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου επεξεργάζεται η Vác Naszálytej Zrt. Πωλούν επίσης ωμό βιολογικό γάλα σε συνεργαζόμενες εταιρείες στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Εκτός από την κτηνοτροφία, καλλιεργούν και βιολογικά σιτηρά.

Η πρώτη μονάδα βιοαερίου στην κομητεία Békés

Το βιοαέριο με περιεκτικότητα σε μεθάνιο περίπου 52-54% παράγεται από την κοπριά βοοειδών και τα πράσινα απόβλητα, από το οποίο παράγεται ηλεκτρική ενέργεια. Ένα μικρότερο μέρος αυτού χρησιμοποιείται για την παροχή ενέργειας στο αγρόκτημα βοοειδών και στη μονάδα βιοαερίου, και το μεγαλύτερο μέρος πωλείται ως «πράσινη ηλεκτρική ενέργεια».

Πηγή: Trade Magazine

Προηγούμενο άρθρο
Νέα επένδυση στα Logistics από τη Raben Trans στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Η Βουδαπέστη ανάμεσα στις ασφαλέστερες πόλεις παγκοσμίως

Διαβάστε ακόμη

Μενού