Η Ουγγρική ανάπτυξη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μεταξύ των πιο υποσχόμενων στην Ευρώπη

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Η Ουγγρική ανάπτυξη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μεταξύ των πιο υποσχόμενων στην Ευρώπη

Η επιστημονική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέταξε την ανάπτυξη της IdomSoft, https://idomsoft.hu/)  της Ουγγρικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη δημόσια ψηφιοποίηση της Ουγγαρίας, ως μία από τις επτά πιο υποσχόμενες λύσεις στην Ευρώπη. Η λύση της εταιρείας θα συμβάλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στη μείωση της επιβάρυνσης της δημόσιας διοίκησης, όπως αναφέρει σε έρευνα η Magyar Nemzet.

Η ανάπτυξη μιας ψηφιακής και φιλικής προς τον χρήστη δημόσιας διοίκησης έχει γίνει πρόσφατα κεντρική ανάγκη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις αρχές Οκτωβρίου, το Κοινό Κέντρο Ερευνών δημοσίευσε μια μελέτη με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη για τη Διαλειτουργικότητα στον Ευρωπαϊκό Δημόσιο Τομέα», η οποία ανέλυσε πώς η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διαλειτουργικότητα διαφορετικών συστημάτων πληροφορικής στον δημόσιο τομέα σε όλη την Ευρώπη.  Στη μελέτη εξετάστηκαν 189 από 720 προτεινόμενες λύσεις, και ανέδειξαν τις επτά πιο υποσχόμενες, με μία από αυτές να αποτελεί τη λύση της IdomSoft στην Ουγγαρία.

Στόχος της ψηφιακής δημόσιας διοίκησης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να διαχειρίζονται τη δημόσια επιχείρησή τους στο διαδίκτυο, με ταχύτητα και ευκολία στη χρήση, καθώς και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των δεδομένων τους. Αυτό απαιτεί την εναρμόνιση και την ενοποίηση των σχετικών συστημάτων πληροφορικής.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο του Εθνικού Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνολογίας Πληροφορικής (InfoLab), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Pázmány Péter, διερευνά και εφαρμόζει διάφορες λύσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη για την υλοποίηση λειτουργιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (Τεχνητή Νοημοσύνη για Επιχειρήσεις Πληροφορικής, AIOPs). , δηλαδή να θέσει τις λειτουργίες των συστημάτων σε μια τεχνολογική βάση κατάλληλη για τον σημερινό κόσμο.

Αυτή η λύση είναι σε θέση να ανιχνεύει και να ερμηνεύει βλάβες του συστήματος και να εντοπίζει ανωμαλίες. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ότι έχει δημιουργήσει νευρωνικά δίκτυα για την ανάλυση των δεδομένων, κάτι που δεν είναι ακόμη κοινή πρακτική σε αυτόν τον τομέα και είναι περισσότερο σε ερευνητικό επίπεδο. Τα νευρωνικά δίκτυα που δημιουργούνται είναι ακόμη σε θέση να ανιχνεύουν απροσδόκητα συμβάντα εκ των προτέρων, όπως μια ξαφνική αύξηση της επισκεψιμότητας των χρηστών για μια νέα υπηρεσία που ξεκίνησε ή ενημερώθηκε.

Μέρος του συστήματος χρησιμοποιείται ήδη από την εταιρεία για την παρακολούθηση διαφόρων υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud. Αυτό αυτοματοποιεί τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν προηγουμένως με το χέρι. Αυτός ο αυτοματισμός, όπως τονίζει το Κοινό Κέντρο Ερευνών, συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην ανακούφιση από το βάρος της διοίκησης γραφείου. Η μελέτη επαινεί επίσης τη διαδικασία, επειδή η Μηχανική Μάθηση ως Υπηρεσία (MLaaS) επιτρέπει την περαιτέρω ανάλυση και επαναχρησιμοποίηση των δεδομένων που συλλέγονται σύμφωνα με τους νόμους του GDPR, και συνεπώς την ανάπτυξη νέων συστημάτων στο μέλλον.

Οι ερευνητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλύουν την ανάπτυξη της εταιρείας μαζί με λύσεις τεχνητής νοημοσύνης από την Εσθονία, την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και το Βέλγιο ως «δυνητικά σχετικές».

Από την αλλαγή της χιλιετίας, η IdomSoft Zrt.( https://idomsoft.hu/) δημιουργεί ψηφιακές λύσεις που καλύπτουν σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής των Ούγγρων πολιτών. Ο οργανισμός δημιουργεί και λειτουργεί συστήματα για τη δημόσια διοίκηση και διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών, και σε πολλές περιπτώσεις, αυτοματοποιημένων διαδικασιών για τους Ούγγρους πολίτες να αλλάζουν τα δεδομένα τους, να καταχωρούν τη διεύθυνσή τους ή να αντικαθιστούν τα έγγραφά τους.

Πηγή: Hungary Today

 

Προηγούμενο άρθρο
Νέα Ουγγρική λύση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για την Υγεία
Επόμενο άρθρο
MÁDI A: Ο ξεχωριστός Ουγγρικός αμπελώνας στο Tokaj Hegyalja

Διαβάστε ακόμη

Μενού