Νέα Ουγγρική λύση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για την Υγεία

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Νέα Ουγγρική λύση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για την Υγεία

O Ουγγρικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας Doktor24 εισάγει μια νέα καινοτόμο λύση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για την Υγεία. Με τη μορφή ενός βοηθού υγείας, η λύση που αναπτύχθηκε από τη Xund, μια Ούγγρο-αυστριακή startup ψηφιοποίησης υγείας, μπορεί να αναλύσει τα συμπτώματα των ασθενών και να ελέγξει για συγκεκριμένες ασθένειες μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας.

Το Doktor24 ενσωμάτωσε το πρώτο σύστημα ανάλυσης συμπτωμάτων και ασθενειών ιατρικών συσκευών κατηγορίας IIa με πιστοποίηση MDR του κλάδου στις δραστηριότητές του με το Xund. Η λύση τεχνολογίας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας βοηθός υγειονομικής περίθαλψης που βοηθά τους ασθενείς να λαμβάνουν καθοδήγηση σχετικά με τα συμπτώματά τους. Αυτό επιτρέπει στους ασθενείς να γνωρίζουν αμέσως ποια ασθένεια μπορεί να προκαλεί τα συμπτώματά και να κατευθύνονται στη σωστή ιατρική ειδικότητα μέσω του συστήματος κρατήσεων ραντεβού του Doctor24.

“Ο βοηθός υγείας είναι πιο χρήσιμος για άτομα που εμφανίζουν αρχικά συμπτώματα και χρειάζονται καθοδήγηση σχετικά με το τι μπορεί να τους προκαλεί τα προβλήματά τους και πού να βρουν βοήθεια. Μπορεί επίσης να βοηθήσει ασθενείς που έχουν ήδη μια υπόθεση για μια πιθανή ασθένεια ή έχουν επισκεφτεί γιατρό αλλά θέλουν δεύτερη γνώμη», δήλωσε ο Tamás Petrovics, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Xund, συνοψίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του μοντέλου. Όπως μια ιατρική συμβουλή, ο αναλυτής συμπτωμάτων ρωτά τους ασθενείς απλές ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματά τους για να εντοπίσει πιθανές αιτίες. Το σύστημα παρέχει καθοδήγηση και τους οδηγεί σε συγκεκριμένα μονοπάτια «λύσεων». Η λειτουργία ελέγχου ασθένειας βοηθά στην αξιολόγηση της πιθανότητας μιας συγκεκριμένης ασθένειας. Στο τέλος και των δύο διαδικασιών, οι ασθενείς λαμβάνουν μια ανάλυση της κατάστασής τους και ο Xund επισημαίνει επίσης πιθανές εναλλακτικές αιτίες.

“Τα μοντέλα μας NLP μπορούν να αναλύσουν εκατομμύρια ιατρικές δημοσιεύσεις για να βρουν συσχετίσεις μεταξύ συμπτωμάτων και ασθενειών. Όλα έχουν 70% υψηλότερη ακρίβεια από το GPT-4 του OpenAI στο κομμάτι της Υγείας . Πάνω σε αυτή την τεχνολογική βάση έχει χτιστεί το σύστημά μας, η οποία θα βοηθά τους ασθενείς του Doktor24 να βρουν το καλύτερο σημείο φροντίδας για αυτούς», εξήγησε ο Tamás Petrovics, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Xund.

“Ελπίζουμε ότι μέσα σε ένα χρόνο, ο αριθμός των ασθενών που μπορούμε να βοηθήσουμε θα αυξηθεί σε χιλιάδες ανά μήνα», δήλωσε ο Róbert Lancz, Διευθύνων Σύμβουλος της Doktor24. Πρόσθεσε, “Στο μέλλον, θέλουμε να ενσωματώσουμε την τεχνολογία στη ροή της ιατρικής εργασίας. Ο αναλυτής συμπτωμάτων θα εκτελεί μια “προδιάγνωση” του ασθενούς και στη συνέχεια θα κάνει μια προκαταρκτική διάγνωση, βοηθώντας έτσι τους γιατρούς.”

Πηγή: Budapest Business Journal

Προηγούμενο άρθρο
MANTI CERAMIC: Καινοτόμα Ουγγρικά προϊόντα θερμικής προστατευτικής επίστρωσης
Επόμενο άρθρο
Η Ουγγρική ανάπτυξη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μεταξύ των πιο υποσχόμενων στην Ευρώπη

Διαβάστε ακόμη

Μενού