Η Ουγγαρία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ενεργειακά πράσινη πόλη αξίας 1δις ευρώ, με θέσεις εργασίας και σπίτια για χιλιάδες κατοίκους σε μια άγονη λωρίδα του Δούναβη, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Το έργο συνολικής αξίας 1δις ευρώ θα γίνει στην περιοχή Hegyeshalom-Bezenye (που εδρεύει 171 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βουδαπέστης) και θα έχει το μέγεθος περίπου 500 γηπέδων ποδοσφαίρου, ενώ θα έχει πλήρεις ανέσεις όπως σχολεία και εμπορικά καταστήματα, όπως ανέφεραν οι συν δημιουργοί του έργου E. ON SE και η γερμανική εταιρεία ακινήτων FAKT AG.

Τα λαχανικά θα καλλιεργούνται μέσα σε θερμοκήπια, εκεί που σήμερα εκφύονται μόνο θάμνοι. Η πόλη θα είναι carbon-neutral και θα λειτουργεί κυρίως με ηλιακή ενέργεια και βιοαέριο, ενώ θα δημιουργηθούν έως και 5.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο εγχείρημα, δήλωσε ο Nikolai Ulrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FAKT, στο Bloomberg.

Η εταιρεία ακινήτων FAKT συνεργάζεται με την εταιρεία ηλεκτρισμού E. ON, με την κατασκευαστική εταιρεία KÉSZ Group και την ουγγρική κυβέρνηση για το εγχείρημα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο στην περιοχή Hegyeshalom-Bezenye, θα περιλαμβάνει περίπου 1.000 σπίτια, ένα εστιατόριο, ένα ξενοδοχείο, ένα σιδηροδρομικό σταθμό, πολλά εμπορικά καταστήματα, σχολεία και άλλες εκπαιδευτικές μονάδες.

Το έργο παράλληλα περιλαμβάνει μια βιώσιμη πολιτική διαχείρισης υδάτων, η οποία στοχεύει στην αποφυγή της μείωσης του υδατικού ορίζοντα της περιοχής, εξήγησε ο Nikolai Ulrich. Η ψύξη θα παράγεται μέσω γεωθερμικών φυτών, πρόσθεσε.

Εκτός από την τόνωση της παραγωγής της Ουγγαρίας σε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες, η περιοχή θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη εγχώρια υδατοκαλλιέργεια της Ευρώπης, καλλιεργώντας σολωμό, λαβράκι και τσιπούρα, δήλωσε τέλος ο Nikolai Ulrich.

Πηγή:BudapestBusinessJournal

Προηγούμενο άρθρο
Η Demium Startups θα ανοίξει γραφείο στη Βουδαπέστη τον Ιούνιο
Επόμενο άρθρο
Ο Ούγγρος γιατρός που άνοιξε το δρόμο για την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

Διαβάστε ακόμη

Μενού