Η Ουγγαρία θα αναπτύξει τις εγκαταστάσεις διαχείρισης των υδάτων της Ρουάντα

  1. Αρχική
  2. Διαχείριση Υδάτινων Πόρων
  3. Η Ουγγαρία θα αναπτύξει τις εγκαταστάσεις διαχείρισης των υδάτων της Ρουάντα

Η Ουγγαρία θα αναπτύξει τις εγκαταστάσεις διαχείρισης των υδάτων της Ρουάντα , με ένα δεσμευμένο δάνειο βοήθειας 52 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής η Ουγγαρία στην Αφρική , όπως δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Péter Szijjártó.

Ο κ. Szijjártó, είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρουάντα, είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του Vincent Biruta ότι το συνδεδεμένο δάνειο βοήθειας θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων διαχείρισης νερού της χώρας με τη συμμετοχή ουγγρικών επιχειρήσεων. Το έργο θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση και την επέκταση της μονάδας καθαρισμού νερού στο Κιγκάλι, όπου οι ουγγρικές εταιρείες θα παρέχουν την τεχνική επίβλεψη της εγκατάστασης χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ουγγρικής παραγωγής.

Η ημερήσια δυναμικότητα του εργοστασίου θα αυξηθεί στα 36.000 κυβικά μέτρα από 15.000 κυβικά μέτρα, μαζί με ένα δίκτυο αγωγών μήκους 6 χιλιομέτρων. Το έργο αντιπροσωπεύει μια νέα ευκαιρία για τη χρήση των ουγγρικών τεχνολογιών σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Αφρικής, ενώ θα βοηθήσει στη βελτίωση των τοπικών συνθηκών διαβίωσης.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της κυβέρνησης της Ρουάντα, η Ουγγαρία θα δωρίσει 300.000 δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό στη Ρουάντα, 200.000 δόσεις AstraZeneca και 100.000 Sinopharm, καθώς η Ουγγαρία έχει αρκετά εμβόλια σε απόθεμα για να εμβολιάσει τον πληθυσμό της τρεις φορές και έχοντας δόσεις στο αποθεματικό, μπορεί να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ο κ. Szijjártó ανέφερε ότι η πανδημία είχε δείξει την αλληλεξάρτηση μεταξύ των χωρών του κόσμου, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης, σημειώνοντας τη βοήθεια της Ρουάντα στον επαναπατρισμό των Ούγγρων κατά το πρώτο κύμα πέρυσι.

Στο σύντομο μέλλον, η Ουγγαρία και η Ρουάντα θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία και την κατασκευή εμβολίων. Η Ουγγαρία θα ανοίξει το δικό της εργοστάσιο εμβολίων το επόμενο έτος και η Ρουάντα στοχεύει επίσης να παράγει τα δικά της εμβόλια.

Πηγή: Daily News Hungary

 

Προηγούμενο άρθρο
Oι ουγγρικές εφευρέσεις που έχουν αλλάξει τον κόσμο
Επόμενο άρθρο
Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2035

Διαβάστε ακόμη

Μενού