Η Oonly ανοίγει το εργοστάσιο εμφιάλωσης με επαναστατική τεχνολογία RefPET

  1. Αρχική
  2. Διαχείριση Αποβλήτων
  3. Η Oonly ανοίγει το εργοστάσιο εμφιάλωσης με επαναστατική τεχνολογία RefPET

Η Ουγγρική εταιρεία Oonly Tisztán Víz άνοιξε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης 4 εκατομμυρίων € στην Pannonhalma, όπου τα πρώτα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια μεταλλικού νερού της Ουγγαρίας RefPET βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής στα μέσα Ιανουαρίου. Τα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια μπορούν να ξαναγεμιστούν κατά μέσο όρο 25 φορές πριν ανακυκλωθούν και ανακατασκευαστούν εκ νέου σε μπουκάλια refPET. Με αυτή τη λύση, ο κύκλος ζωής ενός μπουκαλιού είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν ενός μπουκαλιού PET μιας χρήσης. Ένα μόνο μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων εγγυάται την κατανάλωση 37,5 λίτρων νερού σε 25 κύκλους αναπλήρωσης, χρησιμοποιώντας περίπου 80% λιγότερο πλαστικό σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του από ένα μπουκάλι PET μίας χρήσης.

Oonly

“Σχεδόν το 100% της κατανάλωσης νερού οικιακής χρήσης στην Ουγγαρία γίνεται με μπουκάλια PET μίας χρήσης. Ωστόσο, η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση των καταναλωτών για μελλοντικές λύσεις που λαμβάνουν υπόψη το περιβάλλον μας. Η Oonly είναι η πρώτη Ουγγρική εταιρεία που προσφέρει επαναγεμιζόμενο φυσικό μεταλλικό νερό σε κατάλληλη συσκευασία για τα νοικοκυριά. Σκοπός της Oonly είναι να εξαπλωθεί η περιβαλλοντικά υπεύθυνη κατανάλωση μεταλλικού νερού στην Ουγγαρία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα απόβλητα της συσκευασίας μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, με το πλύσιμο και το ξαναγέμισμα μπουκαλιών να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να γίνει αυτό. Για να επιτευχθεί η μείωση των απορριμμάτων και να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα, υπάρχει ανάγκη από πραγματικές πράσινες λύσεις που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν διεθνώς», δήλωσε ο κ. István Polony, Διευθύνων Σύμβουλος της Oonly.

Τα επαναγεμιζόμενα ανταλλάξιμα μπουκάλια της Oonly είναι μια καλή εναλλακτική για καταναλωτές που θέλουν να προστατεύσουν ενεργά το περιβάλλον τους, αλλά συγχρόνως επιλέγουν το φυσικό μεταλλικό νερό και τα οφέλη του. Η πηγή στην Pannonhalma παρέχει κρυστάλλινο νερό με εξαιρετική περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, αναφέρει η εταιρεία.

Στην Ουγγαρία, περισσότερα από τα μισά από τα 3,3 δισεκατομμύρια δοχεία αναψυκτικών που συσκευάζονται κάθε χρόνο είναι πλαστικά μπουκάλια, επομένως υπάρχει τεράστιο δυναμικό στα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια, τα λεγόμενα refPET, τα οποία προσφέρουν μια βιώσιμη λύση. Τα προϊόντα της Oonly είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις 1,5 λίτρου, μη ανθρακούχα και ανθρακούχα από τις 22 Ιανουαρίου στο kifli.hu.

Αναβίωση των Παραδόσεων της Ανακύκλωσης

Ένα νέο υποχρεωτικό σύστημα επιστροφής συσκευασιών, ξεκίνησε στην Ουγγαρία την 1η Ιανουαρίου 2024, και τα καταστήματα χρεώνουν ένα αρχικό ποσό σε μπουκάλια από γυαλί, αλουμίνιο και PET, η οποία επιστρέφεται στον πελάτη όταν επιστρέφει τα μπουκάλια στα σημεία επιστροφής. Το μεγαλύτερο μέρος της επιστρεφόμενης συσκευασίας είναι μίας χρήσης. Ως πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση, το Oonly όχι μόνο ταιριάζει στο σύστημα κατάθεσης αλλά αναβιώνει επίσης το παρελθόν του επιστρεφόμενου μπουκαλιού.

Στην Ουγγαρία, το σύστημα επιστροφής για ανταλλάξιμα μπουκάλια χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980, όταν λειτούργησε πολύ καλά για αναψυκτικά, μεταλλικό νερό, μπουκάλια γάλακτος και αναψυκτικών, αλλά διακόπηκε τη δεκαετία του 1990 με την έλευση του παγκόσμιου εμπορίου και τα μιας χρήσης προϊόντα. Τα επαναγεμιζόμενα μπουκάλια της Oonly επιστρέφονται στο εργοστάσιο, όπου καθαρίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, αποστειρώνονται, ξαναγεμίζονται με μεταλλικό νερό και ο κύκλος ξεκινά ξανά.

Πηγή: Budapest Business Journal

Προηγούμενο άρθρο
Μια Ουγγρική startup ανανεώνει την αγορά προϊόντων dairy-free
Επόμενο άρθρο
Βουδαπέστη: Παγκόσμιο κέντρο παραγωγής εμβολίων για ζώα από τη Ceva-Phylaxia

Διαβάστε ακόμη

Μενού