Η νέα Ουγγρική αυτό-απολυμαντική επιφάνεια που κερδίζει δημοτικότητα παγκοσμίως

  1. Αρχική
  2. Anti-COVID19
  3. Η νέα Ουγγρική αυτό-απολυμαντική επιφάνεια που κερδίζει δημοτικότητα παγκοσμίως

Η ουγγρική εταιρεία Graboplast δημιούργησε ένα νέο προϊόν πατέντα , το οποίο έχει ειδική επεξεργασία στην επιφάνειά του που εξαλείφει μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων ιών και βακτηρίων χωρίς τη χρήση χημικών. Με τα νέα δεδομένα του COVID-19, η ζήτηση του είναι πολύ υψηλή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το Grabo Silver Knight εξαλείφει τα επιβλαβή βακτήρια χωρίς τη χρήση χημικών. Η απολυμαντική δράση επιτυγχάνεται με μια γραμμή διπλής άμυνας: η πρώτη γραμμή είναι ιόν αργύρου, ένα φυσικό αντιβιοτικό και η δεύτερη γραμμή είναι ένα προστατευτικό στρώμα ενεργοποιούμενο από το φως, το οποίο μετατρέπει τις επιβλαβείς ουσίες σε ακίνδυνες.

Μέσω της διάχυσης της ροής των ιόντων αργύρου, τα μικρόβια, όπως τα βακτήρια, οι μύκητες και οι ιοί, απενεργοποιούνται και καταστρέφονται. Η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι το διοξείδιο του τιτανίου (NanoTiO2), το οποίο βοηθά στην αποσύνθεση των μικροβίων και μετατρέπει τις επιβλαβείς ουσίες σε αβλαβείς ενώσεις μέσω μιας διαδικασίας χημικής οξείδωσης, χωρίς να καταναλώνεται.

Η Graboplast προτείνει τη χρήση αυτό-απολυμαντικών δαπέδων και τοίχων σε δημόσια ιδρύματα όπως νοσοκομεία, σχολεία και γηροκομεία.

Κύρια Χαρακτηριστικά:
  • Υψηλή ηχομόνωση (19 dB)
  • Εξαιρετική αντοχή στην τριβή
  • Ακραία αντοχή σε λεκέδες και χημικά
  • Αντοχή στη φλόγα Bfls1
  • Αίσθηση άνεσης στην επαφή με γυμνά πόδια
  • Αντιβακτηριακό

H εφημερίδα Forbes αναφέρει ότι το προϊόν της Graboplast έχει κερδίσει τεράστιο ενδιαφέρον εντός και εκτός της ΕΕ. Σημειώνει ότι στο 2ο τρίμηνο του 2020 , σημαντικές ποσότητες παραδόθηκαν σε Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβία, Ηνωμένες Πολιτείες και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το 2019, η Graboplast κέρδισε 18,1 δισεκατομμύρια φιορίνια (50,6 εκατομμύρια ευρώ), το 90% των οποίων προήλθε από εξαγωγές.

Πηγή: Daily News Hungary

 

Προηγούμενο άρθρο
Drive-thru COVID-19 testing στο Ουγγρικό Groupama Arena
Επόμενο άρθρο
Νέο ερευνητικό κέντρο ανανεώσιμων καυσίμων στο Ουγγρικό επιστημονικό πάρκο Szeged, αξίας 4 δισ. HUF

Διαβάστε ακόμη

Μενού