Η Ουγγρική εταιρεία Rollet και ο συνεργάτης της DriveCell Systems καινοτομούν εφαρμόζοντας τεστ COVID-19 μέσω drive-thru σε ειδικά σχεδιασμένο σταθμό στο Groupama Arena της Βουδαπέστης.

Το συγκεκριμένο τεστ ελέγχει εάν ο εξεταζόμενος έχει τον ιό την ημέρα της επίσκεψής του, δεν είναι ένα τεστ αντισωμάτων που ελέγχει εάν είχε COVID-19 στο παρελθόν.

Στον σταθμό παραδίδεται στον οδηγό μια ειδική μπατονέτα σε σφραγισμένη σακούλα και του ζητείται να πάρει ένα δείγμα από το πίσω μέρος του λαιμού του που στη συνέχεια το τοποθετεί σε αεροστεγές δοχείο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου τρία λεπτά ανά άτομο.

Αυτό το δείγμα χρησιμοποιείται για τεστ PCR μια εξέταση βασισμένη στο νουκλεϊκό οξύ, που αποτελεί μέχρι σήμερα τον πιο αποδεκτό και πιο ακριβή τρόπο για την ανίχνευση της μόλυνσης. Ανιχνεύει την παρουσία του ιού, ο οποίος διαρκεί από την περίοδο κύησης έως 8-14 ημέρες μετά την καταπολέμηση του », λέει ο Andy Zhang, Διευθύνων Σύμβουλος της Rollet.

«Τα συγκεκριμένα τεστ είναι αυτά που χρησιμοποιούν οι ειδικοί σήμερα, αν στην πορεία οι δοκιμές αντισωμάτων γίνουν πιο αξιόπιστες και έχουμε περισσότερα δεδομένα για αυτό, θα θέλαμε να τα εισαγάγουμε».

Ο έλεγχος πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού (διαδικτυακά μέσω του www.tesztallomas.hu), με τον οποίο η Rollet εξασφαλίζει ελάχιστο χρόνο αναμονής και βελτιωμένη ροή κυκλοφορίας, ενώ η διαδικασία πραγματοποιείται στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το γήπεδο ποδοσφαίρου από Δευτέρα έως Σάββατο, μεταξύ 8 π.μ. και μεσημέρι.

Συνιστάται οι ασθενείς να μην τρώνε, να μην πίνουν, να μην βουρτσίζουν τα δόντια τους και να μην καπνίζουν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν από τη δοκιμή. Το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων είναι μόνο στα Ουγγρικά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του σταθμού οδήγησης μιλάει Αγγλικά.

Επιλογή προτεραιότητας

Ένα τυπικό τεστ κοστίζει HUF 26,990 (76€) με τα αποτελέσματα να παραδίδονται εντός 72 ωρών. Μια επιλογή προτεραιότητας είναι διαθέσιμη για HUF 36,990 (104€) , οπότε ο πελάτης μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή επιλέξει και τα αποτελέσματα παραδίδονται την επόμενη μέρα.

«Δημιουργήσαμε τη Rollet πριν από δυόμισι χρόνια», λέει ο Zhang. «Σχεδιάζουμε τεχνολογίες και διαδικασίες για εύκολες drive-thru εφαρμογές. Όταν εμφανίστηκε αυτή η πανδημία, κοιτάξαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Κοιτάζοντας τα διεθνή προηγούμενα των δοκιμαστικών σταθμών, είναι ένας πολύ αποτελεσματικός και αποδοτικός τρόπος για την παρακολούθηση μεγάλου αριθμού ατόμων », εξηγεί.

Στη συνέχεια, η Rollet έψαξε στο δίκτυό της για να βρει έναν ιατρικό συνεργάτη κι έτσι η συνεργασία με τη  DriveCell Systems προέκυψε. Η Rollet παρέχει το πλήρωμα τεχνολογίας και λειτουργίας, το εργαστήριο που είναι πιστοποιημένο για την επεξεργασία μεγάλου αριθμού δειγμάτων, καθώς και τον γιατρό που είναι μόνιμα παρών.

«Με δύο λωρίδες αντιμετωπίζουμε έως και 100 επισκέπτες την ημέρα, αλλά μπορούμε να το κλιμακώσουμε γραμμικά. Έχουμε μια ομάδα 6-8 ατόμων για να φροντίσουμε όλους τους επισκέπτες. θέλουμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι κάθε βήμα είναι σωστό. ”

Ο Zhang λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση είναι άτομα που εργάζονται καθημερινά και εκτίθενται και θέλουν να ελέγχονται σε εβδομαδιαία ή διμηνιαία βάση, ή ολόκληρες οικογένειες που θέλουν να βεβαιωθούν ότι είναι καλά αλλά και εταιρείες που στέλνουν τους υπαλλήλους τους για έλεγχο.

Η τοποθεσία της εγκατάστασης δεν βρίσκεται σε περιοχή με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο Szent László, ένα κέντρο απομόνωσης για την επιδημία. «Η Groupama μας προσέφερε αυτή την τοποθεσία για να υποστηρίξει όσο το δυνατόν καλύτερα την πανδημία», επισημαίνει ο Zhang.

«Πιστεύουμε ότι αυτό που έχουμε δημιουργήσει είναι εύκολο προς αντιγραφή. Βρισκόμαστε στη διαδικασία διερεύνησης νέων σημείων σε όλη την Ουγγαρία. Είχαμε και άλλες προτάσεις για τη λύση μας και πώς μπορεί να  περάσει έξω από τα σύνορα της Ουγγαρίας. Και καθώς τα περισσότερα είναι απλώς τεχνολογία πληροφοριών και πολύ απλή διαδικασία, πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να αναπαραχθεί πολύ γρήγορα κι αλλού. ”

 

Πηγή: Budapest Business Journal

 

Προηγούμενο άρθρο
MAX 2020 – Η πρώτη διαδικτυακή εμπορική έκθεση της Ουγγαρίας για την αυτοκινητοβιομηχανία
Επόμενο άρθρο
Η νέα Ουγγρική αυτό-απολυμαντική επιφάνεια που κερδίζει δημοτικότητα παγκοσμίως

Διαβάστε ακόμη

Μενού