Η γερμανική αλυσίδα Supermarket Lidl υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον Εθνικό Οργανισμό Εμπορίου Ουγγαρίας (HEPA) προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές ουγγρικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής στην αγορά της ΕΕ και στο εμπόριο με τρίτες χώρες,  όπως αναφέρει το Ουγγρικό ειδησεογραφικό δίκτυο MTI.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Lidl Hungary, κ. Péter Hajdú, δήλωσε ότι μέσω του σχεδίου της “Lidl για Ούγγρους προμηθευτές”, η Lidl εργάζεται εδώ και χρόνια για να τοποθετήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα από την Ουγγαρία στα ράφια των καταστημάτων στην Ουγγαρία και στις ξένες αγορές. Το 2021 η Lidl εξήγαγε 726 προϊόντα από 170 Ούγγρους προμηθευτές σε 28 χώρες, συνολικής αξίας 195 εκατ.€. Στην Ουγγαρία, η Lidl πουλά περισσότερα από 4.000 προϊόντα 469 Ούγγρων προμηθευτών στα 191 καταστήματά της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HEPA, κ. Kristóf Szabó ανέφερε ότι αυτή η συνεργασία θα προσφέρει την ευκαιρία να οργανωθούν περισσότερες επαγγελματικές συναντήσεις, εκθέσεις, workshops και άλλες εκδηλώσεις για τους Ούγγρους προμηθευτές τροφίμων.

Πηγή: Budapest Business Journal

 

Προηγούμενο άρθρο
Γνωρίστε τη Holland Unio: Ποιοτικές τροφές για κατοικίδια
Επόμενο άρθρο
Γνωρίστε τη HOFEKA: Τεχνολογίες για Έξυπνες Πόλεις

Διαβάστε ακόμη

Μενού