Εργοστάσιο μπαταριών CATL: Tο μεγαλύτερο Ουγγρικό επενδυτικό Greenfield έργο

  1. Αρχική
  2. Ενέργεια
  3. Εργοστάσιο μπαταριών CATL: Tο μεγαλύτερο Ουγγρικό επενδυτικό Greenfield έργο

Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου, Contemporary Amperex Technology (CATL) θα επενδύσει 7,34 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών 100 GWh στο Debrecen της Ουγγαρίας. Η επένδυση που αποτελεί το μεγαλύτερο Ουγγρικό επενδυτικό Greenfield έργο, πρόκειται να δημιουργήσει περισσότερες από 9.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ πρόκειται να ενισχύσει τον ρόλο της χώρας ως μιας από τις κορυφαίες παραγωγούς μπαταριών στον κόσμο.

Η CATL με έδρα την Κίνα, επέλεξε την Ουγγαρία ως τη θέση του δεύτερου εργοστασίου της στην Ευρώπη μετά από αυτό στη Γερμανία. Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει φέτος σε 221 εκτάρια στο Νότιο Βιομηχανικό Πάρκο του Ντέμπρετσεν.

CATL 1

Χάρη στο υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, τη διαθέσιμη καλά ανεπτυγμένη υποδομή και τις συνδέσεις logistics, την εδραιωμένη αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και το άφθονο ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό, το Debrecen υπόσχεται να είναι η τέλεια επιλογή τοποθεσίας για την εταιρεία για πολλούς λόγους.

Επιπλέον, με την εγγύτητα των πελατών της όπως η Mercedes-Benz, η BMW, η Stellantis και η Volkswagen, το εργοστάσιο της Ουγγαρίας θα επιτρέψει στην CATL να ανταπεξέλθει καλύτερα στις απαιτήσεις μπαταριών της ευρωπαϊκής αγοράς, να βελτιώσει την ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της και συμβάλει στην επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης και της ενεργειακής μετάβασης στην Ευρώπη.

Ως μέρος της δέσμευσής της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στην κατασκευή μπαταριών, η CATL θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξετάζει επίσης τη δυνατότητα να ενώσει τις δυνάμεις της με τοπικούς εταίρους για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για υλικά μπαταριών στην Ευρώπη για την κατασκευή μιας βιώσιμης και κυκλικής αλυσίδας αξίας.

Η κινεζική εταιρεία θεωρεί την επένδυση ως ένα μεγάλο άλμα στην παγκόσμια επέκτασή της που αναμένεται να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

CATL 2

Ιδιαίτερη σημασία έχει και ο όγκος του συγκεκριμένου έργου καθώς θα είναι η μεγαλύτερη Greenfield επένδυση στην Ουγγαρία, ξεπερνώντας τα επενδυτικά ρεκόρ των προηγούμενων ετών. Το HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency) διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην πραγματοποίησή της επένδυσης, καθώς παρείχε επαγγελματική υποστήριξη από την αρχή και θα συνεχίσει να παρέχει ένα πλήρες φάσμα συμβουλευτικών υπηρεσιών ακόμη και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για να βοηθήσει στη φάση υλοποίησης.

Πηγή: HIPA

Προηγούμενο άρθρο
Τα τρένα με τεχνολογία υδρογόνου στο δρόμο για την Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Παγκόσμιο Κύπελλο Drone Racing : 17-18 Σεπτεμβρίου στο ZalaZONE, Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού