Ερευνητές του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Szeged χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για ελέγχους του COVID-19

  1. Αρχική
  2. Anti-COVID19
  3. Ερευνητές του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Szeged χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για ελέγχους του COVID-19

Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Βιολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Szeged (SBRC) χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τον έλεγχο COVID-19, σε δείγματα αίματος. Η νέα μέθοδος περιλαμβάνει αυτόματα μικροσκόπια και χρήση τεχνολογίας AI. Μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να εντοπίσει μολύνσεις με σχεδόν 100% ακρίβεια.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Szeged, το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και την τεχνολογία Single-Cell Technologies Kft., Το SBRC ανέπτυξε το νέο τεστ ορολογικής (αίματος) για τον έλεγχο του COVID-19.

Το τεστ εντοπίζει τόσο τους ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί όσο και τους ασθενείς που έχουν ήδη αναρρώσει και υπολογίζει τον βαθμό ανοσίας των ασθενών με εξαιρετική ακρίβεια. Χιλιάδες δοκιμές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αποδείχθηκαν 100% ακριβείς. Το τεστ δεν έχει αποφέρει ακόμα ψευδή θετικά αποτελέσματα. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την ολοκλήρωση πέντε έως δέκα χιλιάδων δοκιμών την ημέρα.

Η τεχνολογία πίσω από το τεστ βασίζεται στην αναγνώριση των ανοσοσφαιρινών που παράγονται από το σώμα των ασθενών. Αυτές οι πρωτεΐνες συσσωρεύονται γρήγορα μετά τη συστολή της νόσου και παραμένουν στο αίμα αυτών που αναρρώσαν για μήνες. Το τεστ περιλαμβάνει την προσθήκη του δείγματος αίματος σε κύτταρα τα οποία στη συνέχεια μελετώνται από το ειδικό πρόγραμμα Τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί τεχνολογία βαθιάς μάθησης προκειμένου για να εντοπίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις ανοσοσφαιρίνες.

Η ολοκλήρωση του τεστ χρειάζεται έξι έως οκτώ ώρες. Επιπλέον, είναι σχετικά οικονομικό ενώ είναι ικανό να εντοπίσει τη μόλυνση και σε περιπτώσεις χαμηλών επιπέδων ανοσοαπόκρισης.

Πηγή: Hungary Today

 

Προηγούμενο άρθρο
Νέο ερευνητικό κέντρο ανανεώσιμων καυσίμων στο Ουγγρικό επιστημονικό πάρκο Szeged, αξίας 4 δισ. HUF
Επόμενο άρθρο
Βουδαπέστη, η ιδανικότερη πόλη στον κόσμο, για μια επιχείρηση

Διαβάστε ακόμη

Μενού