Βουδαπέστη, η ιδανικότερη πόλη στον κόσμο, για μια επιχείρηση

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Βουδαπέστη, η ιδανικότερη πόλη στον κόσμο, για μια επιχείρηση

Η Βουδαπέστη ανακηρύχτηκε η πιο ιδανική πόλη στον κόσμο για μια επιχείρηση, χάρη στους παράγοντες που ευδοκιμούν εκεί,  όπως είναι ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής και το φθηνό μηνιαίο κόστος διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας χρηματιστηριακών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου Utility Bidder.

Το Utility Bidder συνέκρινε 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ψάχνοντας να βρει την πιο προσιτή πόλη με βάση διάφορα κριτήρια, όπως είναι ο μέσος μισθός, το μέσο κόστος γραφείου ανά τετραγωνικά, η μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος ανά kWh, το μηνιαίο κόστος του διαδικτύου και ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής.

Η Βουδαπέστη έλαβε συνολικό σκορ 90,72 στα 100, κερδίζοντας την πρώτη θέση μπροστά από την Πράγα (83,91), τη Βαρσοβία (82,20) και την Μπρατισλάβα (78,13), καθώς και οι τέσσερις πρώτες θέσεις καταλαμβάνονται από τις πρωτεύουσες του Visegrád Four.

Η ουγγρική πρωτεύουσα είχε τον χαμηλότερο συντελεστή φόρου εταιρειών (9%) από όλες τις πόλεις της λίστας. Όσον αφορά το κόστος διαδικτύου, η Βουδαπέστη (13,58 ευρώ / μήνα) τερμάτισε δεύτερη μετά από τη Βαρσοβία (12,79 ευρώ / μήνα). Είχε επίσης τον δεύτερο χαμηλότερο μέσο ετήσιο μισθό (17.316 ευρώ / έτος), μετά την Πόλη του Μεξικού (14.466 ευρώ).

Σύμφωνα με την κατάταξη, τα τρία πιο ακριβά μέρη για τη δημιουργία μιας επιχείρησης είναι το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο. Συνολικά, έξι από τις 10 πιο ακριβές τοποθεσίες βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Budapest Business Journal

Προηγούμενο άρθρο
Ερευνητές του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Szeged χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για ελέγχους του COVID-19
Επόμενο άρθρο
110 Startup ιδέες από οκτώ χώρες αιτήθηκαν του προγράμματος “Reload Hungary”

Διαβάστε ακόμη

Μενού