Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας και η ALX Greece, υπό την αιγίδα της Ουγγρικής Πρεσβείας, διοργάνωσαν το Athens Hungarian Gastro Event 2017 το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου, την Τρίτη 28/03/2017. Σκοπός της δεξίωσης ήταν η παρουσίαση της γαστρονομικής κουλτούρας της Ουγγαρίας, μέσω γεύματος στο οποίο προσφέρθηκαν αντιπροσωπευτικά πιάτα της Ουγγαρίας συνοδεία εκλεκτών οίνων, στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους, σεφ, και επιχειρηματίες. Τα πιάτα επιμελήθηκε ο Ούγγρος σεφ Mihaly Vorak, ενώ οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονταν από Ουγγρικές εταιρείες. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ουγγαρίας, Κύριος Erik Haupt, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Menu υποδοχής:
• Canapé mousse de foie gras

Κυρίως Menu:
• Ποικιλία Ουγγρικών αλλαντικών και τυριών
• Παραδοσιακή σούπα «Γκούλας»
• Μους από συκώτι χήνας μαγειρεμένο με κρασί Tokaj
• Πράσινη σαλάτα με στήθος καπνιστής πάπιας
• Ριζότο με ποικιλία μανιταριών, λάδι πάπρικας και φιλέτο γαλοπούλας
• Χοιρινό γεμιστό με Ουγγρικό καπνιστό λουκάνικο που συνοδεύεται με πουρέ φρέσκιας πατάτας και τομάτο τζους
• Γλυκό: Τάρτα γιαουρτιού με φρούτα και χυμό φρούτων & Κέικ «Ντόμπος» με σοκολάτα και καραμέλα
• Καφέ / Τσάι με μπον-μπον σοκολατάκι

Τα ακόλουθα κρασιά συνόδεψαν το κάθε πιάτο:
Tolnai Blaufrankisch – Szigetvin Winery
Aranymetszés Olaszrizling dry – Varga Pincészet
Aranymetszés Szürkebarát késői szüretelésű – Varga Pincészet
Egri Bikavér (bulls blood wine) – Egri Korona Borház
Tokaji Hanna Cuvée Late Harvest – Pannon Tokaj
Egri Csillag – Ostorosbor
Taschner Siller Rosé – Taschner Borház
Grand Tokaj Aszú – Grand Tokaj
Pálinka – Cruxx

Hungarian_Gastro_Event_2017

 

Προηγούμενο άρθρο
Η συνέντευξη του Πρέσβη της Ουγγαρίας Erik Haupt στο Fortune Greece
Επόμενο άρθρο
Τι έγραψαν τα ειδησεογραφικά μέσα για την επιτυχία του Athens Hungarian Gastro Event 2017.

Διαβάστε ακόμη

Μενού