Αυτό το μήνα, o αρχηγός του car-sharing, DriveNow, θα έρθει στη Βουδαπέστη. Η εταιρεία ξεκίνησε χθες την επίσημη λειτουργία της και είναι ο τρίτος πάροχος car-sharing στην ουγγρική πρωτεύουσα μετά τις GreenGo και MOL Limo.

Την πρώτη εβδομάδα, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν να οδηγήσουν 8 διαφορετικά είδη BMW και MINI μοντέλα. Ο στόλος τους αριθμεί επί του παρόντος σε 200 αυτοκίνητα συνολικά. Το DriveNow, που είναι μία από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου SHARE NOW, είναι η τρίτη εταιρεία αυτού του είδους που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Βουδαπέστης, όπως ανακοινώνεται από το Forbes. Μετά την ανακοίνωσή τους στις 11 Απριλίου ότι θα εισέλθουν στην ουγγρική αγορά, τα αυτοκίνητά τους έχουν λανσαριστεί στους δρόμους της Βουδαπέστης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη χρήση των αυτοκινήτων ανά λεπτό, ώρα ή μέρα. Σύμφωνα με το DriveNow, τις τελευταίες δυόμιση εβδομάδες, πάνω από 10.000 άτομα έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία τους. Ο στόλος τους περιλαμβάνει μοντέλα : BMW 1 series, 2 series Active Tourer και BMW X 1 και X2. Τα MINIs που προσφέρονται είναι  τα MINI Cabrio σε 3-θυρα και 5-θυρα μοντέλα, ενώ η εταιρεία θα εισάγει λίγο αργότερα και  τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα I3 της BMW.

Εκτός από τις τιμές χρέωσης ανά λεπτό και ημέρα, που έχουν συνηθίσει οι Ούγγροι χρήστες, η εταιρεία θα προσφέρει ωριαία τέλη (3ωρών, 6ωρών και 9 ωρών). Οι τιμές κυμαίνονται από €0,30-€ 0.40 ανά λεπτό, ενώ η ενοικίαση ανά ώρα μπορεί να μειώσει το κόστος σε €0,20 ανά λεπτό. Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της εφαρμογής DriveNow app, ενώ καλύπτει περιοχή 63 τετραγωνικών χιλιομέτρων στις κεντρικές περιοχές της Βουδαπέστης. Οι χρήστες μπορούν να κινηθούν και εκτός της ζώνης, αρκεί να τερματίσουν τη χρήση του αυτοκινήτου τους μέσα στην καθορισμένη περιοχή των 63 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να έχουν έγκυρη άδεια οδήγησης. Μπορούν να εγγραφούν μέσω της εφαρμογής Drivenow app ή στο drive-now.hu. Η εγγραφή αρχικά θα κοστίζει €15 έως τις 29 Μαΐου, η οποία στη συνέχεια θα αυξηθεί στα €30. Και στις δύο περιπτώσεις, οι νέοι πελάτες λαμβάνουν δωρεάν 25 λεπτά χρήσης. Η SHARE NOW, μητρική εταιρεία της DriveNow, έχει ως τώρα πάνω από 4.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες και λειτουργεί σε 30 πόλεις. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα αυτοκίνητά τους αντικαθιστούν 1/8 από το σύνολο των αυτοκίνητων, στις πόλεις στις οποίες είναι διαθέσιμα.

Δείτε μερικά cool οχήματα στη Βουδαπέστη.

 

Πηγή: DailyNewsHungary

Προηγούμενο άρθρο
Ουγγρική startup δημιουργεί το πρώτο έξυπνο οικιακό σύστημα
Επόμενο άρθρο
H Βουδαπέστη φιλοξενεί την πρώτη διαδραστική έκθεση Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Διαβάστε ακόμη

Μενού