Μια ουγγρική startup ανέπτυξε ένα μοναδικό έξυπνο σύστημα για σπίτια και κτίρια που ονομάζονται Chameleon Smart Home, το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Επιπλέον μαθαίνει αυτόματα και μπορεί να αναγνωρίσει και να προσαρμοστεί εξειδικευμένα σε κάθε ανάγκη. Το Chameleon Smart Home είναι το πρώτο στον κόσμο έξυπνο οικιακό σύστημα που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Η ανάπτυξη της ουγγρικής startup την έκανε πρώτη στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το εξειδικευμένο σύστημα θέρμανσης της βασισμένο στην AI, είναι σε θέση να αναγνωρίσει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε ξεχωριστού κτιρίου. Το σύστημα συλλέγει δεδομένα και είναι σε θέση να τα αναλύσει μαθαίνοντας τις ενεργειακές ανάγκες κάθε κτιρίου, ενώ παράλληλα μπορεί να υπολογίσει την ιδανική στιγμή για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση της θέρμανσης. Το σύστημα μαθαίνει αυτόματα και έτσι δεν υπάρχει ανάγκη για διαχείριση. Το σύστημα  Chameleon Smart Home περιλαμβάνει πολλές βασικές λειτουργίες όπως: αισθητήρα κίνησης, έλεγχο κλείστρου, απομακρυσμένη πρόσβαση, νυχτερινή λειτουργία, θέρμανση και ψύξη, έλεγχος φωτισμού, φωνητικό έλεγχο και μουσική και άρδευση.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Chameleon  Smart Home, Péter Szarvas, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για νέες τεχνολογικές λύσεις αλλά και επαγγελματίες στη διεθνή αγορά.

Ένα νέο επάγγελμα αναπτύσσεται, όπως ο «έξυπνος» τεχνικός οικίας. Αυτοί οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν τα νέα συστήματα και τις τεχνολογίες. Για το λόγο αυτό, ξεκινούν προγράμματα πρακτικής εξάσκησης και διδάσκουν ηλεκτρολόγους και άλλους επαγγελματίες.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι διαθέσιμη μέσω της Microsoft’s Azure Cloud-based service. Παρακάτω είναι ένα σύντομο βίντεο:

 

Πηγή: DailyNewsHungary.com

Προηγούμενο άρθρο
Η PEPCO κατασκευάζει νέο περιφερειακό κέντρο διανομής στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Το DriveNow έφτασε στη Βουδαπέστη!

Διαβάστε ακόμη

Μενού