Στη Βουδαπέστη μεταφέρεται η έδρα της Διεθνούς Τράπεζας Επενδύσεων

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Στη Βουδαπέστη μεταφέρεται η έδρα της Διεθνούς Τράπεζας Επενδύσεων
Τη μεταφορά της έδρας της Διεθνούς Τράπεζας Επενδύσεων από την Μόσχα στη Βουδαπέστη, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ουγγαρίας, Μιχάλι Βάργκα.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου, η κίνηση αυτή θα ενισχύσει κι άλλο τη διεθνή οικονομική θέση της Βουδαπέστης. «Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως επιλογή αξιών, με την Ουγγαρία να στρέφεται ξεκάθαρα προς την Ανατολή, προς τη Ρωσία στην αναζήτηση οικονομικών πηγών», τονίζει ο Αντράς Γκασπάρ, αρχισυντάκτης στην «PRIVATBANKAR.HU».

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ρωσίας επεκτείνονται δυναμικά. Ορισμένοι λένε ότι η μεταφορά της έδρας της Τράπεζας στη Βουδαπέστη θα αυξήσει την επιρροή της Ρωσίας.

«Η Ρωσία μπορεί να έχει ακόμα μεγάλη εμπλοκή. Η Ουγγαρία δεν αύξησε το μερίδιό της, μόνο τα κεντρικά γραφεία της Διεθνούς Τράπεζας Επενδύσεων μεταφέρονται στη Βουδαπέστη. Αν υπάρχει κάποια πολιτική επιρροή εδώ, πρέπει να ήταν ήδη εκεί», συμπληρώνει ο Αντράς Γκασπάρ.

Η Διεθνής Τράπεζα Επενδύσεων αποτελεί πολυμερή αναπτυξιακή τράπεζα που μέχρι τώρα είχε έδρα στη Μόσχα. Ιδρύθηκε το 1970 από 7 μέλη του Συμβουλίου Αμοιβαίας Οικονομικής Βοήθειας, ως το σοβιετικό ισοδύναμο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Σήμερα έχει εννέα μέλη και χρηματοδοτεί ποικίλα σχέδια.

 

Πηγή: euronews.com

Προηγούμενο άρθρο
Οι επενδυτές συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Ουγγαρία: αριθμός ρεκόρ επενδυτικών σχεδίων το 2018
Επόμενο άρθρο
Επενδύσεις ύψους 1,8 δις στον τομέα ακινήτων της Ουγγαρίας το 2018

Διαβάστε ακόμη

Μενού