Επενδύσεις ύψους 1,8 δις στον τομέα ακινήτων της Ουγγαρίας το 2018

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Επενδύσεις ύψους 1,8 δις στον τομέα ακινήτων της Ουγγαρίας το 2018
Ο όγκος επενδύσεων σε ακίνητα για το 2018 στην Ουγγαρία ανήλθε σε 1,8 δις ευρώ, αντικατοπτρίζοντας ένα τρίτο συνεχόμενο έτος ισχυρής διάθεσης των επενδυτών και τον υψηλότερο ετήσιο όγκο συναλλαγών μετά την οικονομική ύφεση του 2007.

Ο προκαταρκτικός όγκος επενδύσεων της εταιρείας JLL στην Πολωνία για την ίδια περίοδο ανέρχεται σε 6,3 δις, 2,4-2,5 δις για την Τσεχική Δημοκρατία, ενώ η εταιρεία Cushman & Wakefield υπολογίζει το σύνολο της Τσεχίας σε 2,8 δις. Το περιφερειακό σύνολο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (λαμβάνοντας υπόψη την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία) ανήλθε σε 11,6 δις ευρώ, σύμφωνα με την JLL.

Το περυσινό ρεκόρ έσπασε με το εγχώριο κεφάλαιο να επενδύει περίπου 1 δις ευρώ, 57% του συνόλου.

«Μεταξύ των μεγάλων θεσμικών ταμείων, το OTP RE Fund ήταν το πιο δραστήριο, επενδύοντας το διπλάσιο από ό,τι τα Ταμεία Erste RE Fund and Diófa RE Fund συνδυαστικά», σχολιάζει ο Μπέντζαμιν Περέζ-Ellischewitz, επικεφαλής της JLL στην Ουγγαρία.

Η διάθεση του χαρτοφυλακίου των γραφείων Κόρβιν, μεγέθους 80.000 τμ, από την Futureal  ήταν από τις μεγαλύτερες συναλλαγές γραφείων μέχρι σήμερα στην Ουγγαρία και μέσα στα δέκα κορυφαία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, πίσω από εξέχουσες συμφωνίες, όπως η πώληση του Rondo 1 στη Βαρσοβία και The Park and Florentinum στην Πράγα.

«Επιπλέον, η απόκτηση των γραφείων του Κόρβιν από το OTP Real Estate Fund αποτελεί σήμα για την ανανεωμένη στάση των Ούγγρων επενδυτών, οι οποίοι έχουν γίνει ισχυροί ανταγωνιστές ξένων κεφαλαίων, ακόμη και σε υψηλής προστιθέμενης αξίας ακίνητα

Άλλες συμφωνίες που αφορούν το εγχώριο κεφάλαιο ήταν η απόκτηση των γραφείων της MOM Park και του Εμπορικού Κέντρου του OTP RE Fund και η αγορά του Mill Park από την Erste RE Fund. Μια άλλη εξέχουσα συμφωνία ήταν η αγορά του Mammut Shopping Center από το NEPI Rockcastle της Νότιας Αφρικής.

Η Rita Tuza, επικεφαλής έρευνας και συμβουλευτικής στο JLL, αναμένει ότι το σύνολο των επενδύσεων το 2019 θα φτάσει το 1,5-1,8 δις ευρώ στην περιοχή. Η JLL προβλέπει 5 δις ευρώ και 2,5 δις ευρώ για την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία αντίστοιχα. Η πρόβλεψη για το 2019 στη συνολική περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης συνολικά ανέρχεται στα 11,55 δις ευρώ.

 

Πηγή: bbj.hu

Προηγούμενο άρθρο
Στη Βουδαπέστη μεταφέρεται η έδρα της Διεθνούς Τράπεζας Επενδύσεων
Επόμενο άρθρο
Η Ινδονησία σε συνομιλίες με την Ουγγαρία για το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων

Διαβάστε ακόμη

Μενού