Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) ανοίγει γραφείο στο Τόκιο

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) ανοίγει γραφείο στο Τόκιο
Ο Ουγγρικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) άνοιξε γραφείο στο Τόκιο τη Δευτέρα 13 Μαΐου, σύμφωνα με δήλωση του γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου Levente Magyar που έκανε στο κανάλι MTI, από την Ιαπωνία.

Ο κ. Magyar ανέφερε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους ιαπωνικών εταιρειών που σχεδιάζουν επενδύσεις αξίας “εκατοντάδων δισεκατομμυρίων φιορινιών” στην Ουγγαρία. Οι εταιρείες αυτές ανήκουν στους ευρύτερους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι περισσότερες από 160 εταιρείες ιαπωνικής ιδιοκτησίας δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία, απασχολώντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο  κ. Magyar ανέφερε ότι καθώς η Ασία ήταν η μεγαλύτερη αγορά σε εξαγωγές σε ουγγρικά προϊόντα διατροφής, η Ουγγαρία ήθελε να βελτιώσει περαιτέρω τις σχέσεις τους και να επεκτείνει τις υπάρχουσες συνεργασίες. Πρόσθεσε, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με μεγάλες ιαπωνικές επιχειρήσεις τροφίμων, όπως αλυσίδες εστιατορίων που θα αγοράσουν μεγάλες ποσότητες ουγγρικών πρώτων υλών. Αυτό θα βοηθούσε σημαντικά τους Ούγγρους παραγωγούς καθώς και τις εταιρείες μεταποίησης.

Τέλος, δήλωσε πως οι Ιαπωνικοί-Ουγγρικοί διπλωματικοί δεσμοί έκλεισαν φέτος τα 150 χρόνια και για να σηματοδοτηθεί η επέτειος, συναυλίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις διεξήχθησαν και στις δύο πρωτεύουσες.

Πηγή:HungaryToday

Προηγούμενο άρθρο
«Η Ουγγαρία μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδυτικών προορισμών του κόσμου» αναφέρει ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου
Επόμενο άρθρο
Η Infineon εγκαινιάζει ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή ημιαγωγών

Διαβάστε ακόμη

Μενού