«Η Ουγγαρία μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδυτικών προορισμών του κόσμου» αναφέρει ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. «Η Ουγγαρία μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδυτικών προορισμών του κόσμου» αναφέρει ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου
«Η Ουγγαρία είναι ανάμεσα στους δέκα πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου την Παρασκευή 10/5/2019. Επικαλούμενος μια νέα έκθεση από το αμερικανικό εταιρικό περιοδικό Site Selection, ο Péter Sisjjártó ανέφερε στο ειδησεογραφικό κανάλι M1 ότι η ουγγρική υπηρεσία προώθησης επενδύσεων (HIPA) κατατάσσεται ως η καλύτερη υπηρεσία στο είδος της σε όλη την περιφέρεια της Κεντρικής Ευρώπης και Ασίας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κατάταξη της Ουγγαρίας είναι μια αναγνώριση για ολόκληρο το ουγγρικό εργατικό δυναμικό, καθώς το Site Selection λαμβάνει υπόψη την κατάσταση της αγοράς εργασίας μιας χώρας και το επίπεδο δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

«Η κατάρτιση και το κίνητρο του ουγγρικού λαού είναι πλήρως ανταγωνιστικά», δήλωσε ο Sisjjártó. Επεσήμανε επίσης ότι η Ουγγρική οικονομία κέρδισε συνολικά 98 μεγάλες επενδύσεις, αξίας 1,380 δις. φιορίνια (4,3 δισ. ευρώ) το προηγούμενο έτος.

«Η Γερμανία παραμένει ο μεγαλύτερος εξωτερικός επενδυτής της Ουγγαρίας, ενώ ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο Sisjjártó. «Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ρυθμός των αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία καθορίζεται τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση», ανέφερε. «Οι ιαπωνικές, κινέζικες και κορεάτικες επιχειρήσεις ανυπομονούν να επιφέρουν τις εξελίξεις που θα καθορίσουν επίσης την τροχιά της Ευρωπαϊκής οικονομίας”.

Πηγή:HungaryToday

Προηγούμενο άρθρο
H Βουδαπέστη φιλοξενεί την πρώτη διαδραστική έκθεση Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο
Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) ανοίγει γραφείο στο Τόκιο

Διαβάστε ακόμη

Μενού