Βιομηχανικός φωτισμός Tungsram στο Decathlon Logistic Center: Βελτιωμένη παραγωγικότητα και μείωση κίνδυνου ατυχημάτων

 1. Αρχική
 2. Έξυπνη Αστική Ανάπτυξη (Έξυπνη Πόλη-Smart Cities)
 3. Βιομηχανικός φωτισμός Tungsram στο Decathlon Logistic Center: Βελτιωμένη παραγωγικότητα και μείωση κίνδυνου ατυχημάτων

Το Decathlon είναι μια Γαλλική πολυεθνική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1976, αφιερωμένη στο σχεδιασμό, την παραγωγή και διανομή αθλητικών ειδών και έχει αναπτύξει δικές του αθλητικές brands με μεγάλο εύρος προϊόντων γύρω από 110 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες. Η ισχυρή θέση τους βασίζεται κυρίως στην δέσμευση τους για καινοτομία σε κάθε τμήμα της παραγωγικής διαδικασίας: από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι τις πωλήσεις, συμπεριλαμβάνοντας τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα, με περιβαλλοντική συνείδηση. Ο Γαλλικός διεθνής όμιλος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 54 χώρες, με 160 καταστήματα στην Ισπανία.

Το Decathlon αποφάσισε να αλλάξει τον ενσωματωμένο φωτισμό του από την κύρια  εφοδιαστική αποθήκη του στο Getafe στην Μαδρίτη και όλες τις επικείμενες εγκαταστάσεις της και τον εξωτερικό φωτισμό. Οι στόχοι τους ήταν οι ακόλουθοι:

 • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους προσφέροντας καλύτερη ορατότητα, ειδικά στις ζώνες με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα. Μείωση οπτικής κόπωσης και μείωση των ατυχημάτων.
 • Ενεργειακή απόδοση: Εξοικονόμηση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση του κόστους συντήρησης.
 • Έλεγχος φωτισμού: Εύκολη ρύθμιση και έλεγχος των διαφοροποιημένων ζωνών από διάφορες συσκευές, ανάλογα με την εφαρμογή και τη δραστηριότητα κάθε στιγμή της ημέρας.
 • Βιωσιμότητα: Ευθυγράμμιση με τις περιβαλλοντικές αξίες της εταιρείας, εξοικονομώντας ενέργεια χρησιμοποιώντας τεχνολογία LED.

Σε συνεργασία με το Spoluz Lighting, η Tungsram ανέλυσε τις ανάγκες του Decathlon Logistic Center και έδωσε την καλύτερη λύση για την επίτευξη των στόχων τους:

 • Τοποθετήθηκαν Tungsram High Bay με διάρκεια ζωής 100.000 ώρες με απόδοση 168 lm /W σε όλες τις ζώνες στις αποβάθρες φόρτωσης.
 • Όλοι οι διάδρομοι φωτίστηκαν με Tungsram High Bay, με συγκεκριμένη οπτική για τη μέγιστη απόδοση στον φωτισμό των περιοχών εργασίας.
 • LED Mariner φωτιστικά εγκαταστάθηκαν στη ζώνη του ρομποτικού picking, αντικαθιστώντας τους παραδοσιακούς λαμπτήρες LFL, με εφαρμογές υψηλής και χαμηλής θέσης, με ισχυρή φωτεινή απόδοση έως 126 lm /W και με προγράμματα σταθερής οδήγησης.
 • Για τον εξωτερικό φωτισμό χρησιμοποιήθηκαν φωτιστικά Tungsram ALIx προσφέροντας εξαιρετικό κατακόρυφο και οριζόντιο φωτισμό χαμηλής έντασης. Ιδιαίτερα ανθεκτικά στην υγρασία και τους εξωτερικούς παράγοντες, με μεγάλη διάρκεια ζωής, επιτρέποντας σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.
 • Στο Κέντρο Εξυπηρέτησης οι ανάγκες φωτισμού είναι διαφορετικές ανάλογα με τις διάφορες ζώνες εργασίας. Φωτιστικά Tungsram High Bay επιλέχθηκαν για τους χώρους εργασίας, ενώ για τα γραφεία και τις αίθουσες συσκέψεων δημιουργήθηκε ο κατάλληλος φωτισμός για τη δημιουργία καλής διάθεσης, με τη χρήση των Edgelit Premium Panels: μια τέλεια λύση LED που αντικαθιστά τους λαμπτήρες φθορισμού σε ψευδοροφές, χαρίζοντας ομοιόμορφο φως χωρίς ορατές διόδους ή αντανακλάσεις, συνδυάζοντας έναν ελκυστικό σχεδιασμό με ενεργειακή απόδοση έως και 120 lm/W.
 • Slim Downlighters τοποθετήθηκαν στους διαδρόμους και τις τουαλέτες, με διάρκεια ζωής έως και 45.000 ώρες.
 • Χρησιμοποιώντας DALI lumens έγινε εφικτή η ομαδοποίηση των φωτιστικών ανάλογα με τη δραστηριότητα κάθε ζώνης και η δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των φωτιστικών. Για τη συνολική διαχείριση του φωτισμού δημιουργήθηκε ένας website που παρέχει έναν λεπτομερή χάρτη φωτισμού ανά ζώνη, εύκολα προσβάσιμο από tablet ή smartphone, για τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους.

Ο νέος βιομηχανικός φωτισμός παρέχει συνολική βελτίωση του φωτισμού σε όλες τις ζώνες, εξωτερικές και εσωτερικές. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με φωτιστικά LED που παρέχουν εύκολο και διαρκή έλεγχο, προσφέροντας ένα φωτεινό περιβάλλον εργασίας, το οποίο βελτιώνει την παραγωγικότητα και μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα: https://tungsram.com/en/case-studies/decathlon-logistics-center

 

Προηγούμενο άρθρο
Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο για το COVID-19 αναπτύσσεται στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Pro Patria Electronics : Electronic Surveillance Systems

Διαβάστε ακόμη

Μενού