Η Framatome είναι μια διεθνής εταιρεία, ηγέτης στον χώρο της πυρηνικής ενέργειας με παγκόσμια εμπειρία, αξιοπιστία και απόδοση, που παρέχει καινοτόμες λύσεις στον παγκόσμιο πυρηνικό στόλο. Η Framatome σχεδιάζει και προμηθεύει πυρηνικά συστήματα παροχής ατμού, πυρηνικό εξοπλισμό και συστήματα ελέγχου για πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Με περισσότερους από 14.000 υπαλλήλους, η εταιρεία παράγει την καθαρότερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Στην τοποθεσία Paimboeuf στη Γαλλία, η Framatome καλύπτει μια έκταση μεγαλύτερη των 36.000m²,  με κλειστή επιφάνεια 13.000m² που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε για φωτισμό 694 φωτιστικά 250W SHP. Ο φωτισμός κρίθηκε ανεπαρκής καθώς δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες του χώρου και έπρεπε να επανασχεδιαστεί. Η συνεργασία των Elec Atlantique St Nazaire (ETN) και της Tungsram προχώρησε στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της αναμόρφωσης του βιομηχανικού φωτισμού της Framatome.

Τα βασικά κίνητρα για την αναδιαμόρφωση του φωτισμού στις εγκαταστάσεις τις  Framatome, ήταν η ευημερία και η ασφάλεια των 420 υπαλλήλων του χώρου, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας με την τεχνολογία LED μαζί με την επιθυμία να εκσυγχρονιστεί και να ανανεωθεί ο χώρος.

Το έργο περιλάμβανε δύο στάδια: στο πρώτο μέρος εγκαταστάθηκαν φωτιστικά ABV από τη GE, με αναλογία LPW έως 130 lm/W 77.000 ωρών L85,  που επιλέχθηκαν για την μεγάλη διάρκεια ζωής τους και την ευελιξία της γωνίας ανοίγματος τους ώστε να ταιριάξουν με τις ανάγκες του χώρου.

Στη συνέχεια, το ABV1 αντικαταστάθηκε από τα φωτιστικά LED Tungsram HighBay IP20, μια νέα σειρά που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για ψηλούς χώρους , αφιερωμένη στους βιομηχανικούς χώρους όπως είναι οι αποθήκες, τα εργοστάσια και οι αποθηκευτικοί χώροι. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ουγγαρία σε ένα από τα κεντρικά εργοστάσια της Tungsram. Η σειρά HighBay IP20,  προσφέρει λύσεις υψηλής φωτεινότητας μεταξύ 10.000 και 60.000 lumens. Στη Framatome χρειαζόντουσαν 141W ενώ με το Tungsram HighBay 20.000 lumens, εξασφαλίστηκε απόδοση φωτισμού 175 lm /W.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της εγκατάστασης, οι εργαζόμενοι της Framatome παρατήρησαν μέσα στο εργοστάσιο αμέσως το «φως της ημέρας αποτέλεσμα» που πρόσφερε ο νέος φωτισμός και υπογράμμισαν τη θετική επίδραση του φωτισμού Tungsram HighBay, ο οποίος παρέχει περισσότερη άνεση στην εργασία βελτιώνοντας την εργασιακή ασφάλεια.

Επιπλέον κατά τον υπολογισμό απόδοσης της επένδυσης (ROI), χρησιμοποιώντας τα τεχνικά δεδομένα για τον προσδιορισμό ρεαλιστικών και εφικτών στόχων, αναμένεται εξοικονόμηση 80.000-100.000€ μέσα στο πρώτο έτος, αποφέροντας σημαντική εξοικονόμηση, ειδικά σε μεγάλους χώρους που λειτουργούν 24/7.

διαβάστε περισσότερα: https://tungsram.com/en/case-studies/framatome

Προηγούμενο άρθρο
Pro Patria Electronics : Electronic Surveillance Systems
Επόμενο άρθρο
Η Ουγγρική εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή δικτύου ηλεκτρονικών διοδίων στην Ινδονησία

Διαβάστε ακόμη

Μενού