Η αντικατάσταση παλαιών, ξεπερασμένης τεχνολογίας φωτιστικών μπορεί να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Όμως, γιατί να επιτύχετε μείωση ενέργειας 40% όταν μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 62%;

Ο φωτισμός είναι ζωή, ακόμη και σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον. Η αποσύνδεση της παραγωγής από το φυσικό φως ήταν ανέκαθεν μια δύσκολη διεργασία. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας στη βιομηχανία και υπάρχει πάντα ανάγκη να βρεθεί η αποτελεσματικότερη μέθοδος φωτισμού, αυτή που θα παρέχει την κατάλληλη ποιότητα φωτισμού διατηρώντας, παράλληλα, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης χαμηλά.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας φωτισμού LED είναι η δυνατότητα ύπαρξης αυτοματισμού στην εξίσωση του φωτισμού. Λόγω των άμεσων δυνατοτήτων τους και της ικανότητάς τους ενσωματωθούν μέσω ασύρματου δικτύου, τα βιομηχανικά φωτιστικά LED είναι ιδανικά για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων ελέγχου που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα και παρέχουν τη βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε βιομηχανικό φωτιστικό, στο οποίο θα μπορεί να προστεθεί αισθητήρας κίνησης ή άλλοι αισθητήρες, και να μπορεί ενταχθεί σε δίκτυο Mash.

H χρήση του κατάλληλου φωτισμού στις βιομηχανικές σχάρες μπορεί να αυξήσει μέχρι και 10% την παραγωγικότητα και να μειώσει τα σφάλματα κατά 30%.

Ο ομαδοποιημένος φωτισμός με κοινά χαρακτηριστικά – με αισθητήρες κίνησης, έξυπνα συστήματα – μπορεί να ελεγχθεί ταυτόχρονα ή ξεχωριστά σε μία ή περισσότερες, διαφορετικές τοποθεσίες. Μέσα στις ομάδες φωτισμού, οι άδειοι σταθμοί εργασίας μπορούν να είναι χαμηλωμένοι παρέχοντας μόνο το minimum φως για ασφάλεια. Μόλις ανιχνευτεί ξανά κίνηση εντός της ομάδας φωτισμού, το φως επανέρχεται στο βέλτιστο ορισμένο επίπεδο που απαιτείται για το συγκεκριμένο σταθμό εργασίας.

Οι αισθητήρες στα συστήματα Mash παρακολουθούν συνεχώς τις φυσικές συνθήκες φωτισμού του εξωτερικού περιβάλλοντος και βελτιστοποιούν ανάλογα τον εσωτερικό φωτισμό. Με μια διαδραστική και φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα ο διαχειριστής μπορεί να επιλέξει τον φωτισμό του χώρου, από απόσταση μέσω του υπολογιστή ή οποιαδήποτε άλλης έξυπνης συσκευής.

Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου της μέτρησης, της διατήρησης του κόστους και της σωστής κατανομής του φωτός στον χώρο, με βάση τη χρήση του. Ταυτόχρονα, δίνει άμεση πρόσβαση στο διαχειριστή σε δεδομένα, στατιστικά στοιχεία και αναφορές λειτουργείας.

Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα φωτισμού είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό από κάθε συμβατικό χάρη στην τεχνολογία LED, καθώς παρέχει καλύτερη οπτική απόδοση και συνθήκες φυσικού φωτισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνεση των εργαζομένων: είναι λιγότερο κουρασμένοι και μπορούν να εργαστούν πιο αποτελεσματικά, παρέχοντας μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο κίνδυνος σφαλμάτων και ατυχημάτων.

Ο «έξυπνος» βιομηχανικός φωτισμός όχι μόνο μειώνει το κόστος της περιττής κατανάλωσης ενέργειας που σχετίζεται άμεσα με τον φωτισμό, αλλά βελτιώνει τη συνολική λειτουργική απόδοση, με αποτέλεσμα η συνολική εξοικονόμηση να φτάνει έως και 62%.

Για περισσότερες βιομηχανικές λύσεις φωτισμού επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Tungsram: https://tungsram.com/en/products/industrial

Προηγούμενο άρθρο
Tungsram – Η καινοτομία είναι η κληρονομιά μας
Επόμενο άρθρο
Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο για το COVID-19 αναπτύσσεται στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού