Σήμερα η Tungsram επιστρέφει στην αγορά ως ένα καινοτόμο διεθνές Brand, με έδρα την Ουγγαρία. “Η καινοτομία είναι η κληρονομιά μας” – είναι το μότο της νέας διοίκησης του Ομίλου Tungsram, συνεχίζοντας και ανανεώνοντας μια περήφανη παράδοση 120 ετών για την ουγγρική δημιουργικότητα και καινοτομία.

Τον Φεβρουάριο του 2018, η GE Lighting ανακοίνωσε την πώληση της επιχείρησής της στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Τουρκία, καθώς και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία της, σε μια οντότητα που ελέγχεται από τον Joerg Bauer, πρώην στέλεχο της GE με περισσότερα από 20 χρόνια πολυεθνικής εταιρικής εμπειρίας. Σήμερα, το πρώτο ορόσημο αυτής της πώλησης πραγματοποιήθηκε καθώς ο Όμιλος Tungsram ανέλαβε την κυριότητα της Tungsram Operations Kft, αντιπροσωπεύοντας την πλειονότητα της πώλησης.

Η καινοτομία είναι η κληρονομιά μας

«Είμαστε και οι δύο περήφανοι και ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να ξαναρχίσουμε τη μακρά ιστορία της Tungsram ως ένα διεθνές επιτυχημένο Brand που βασίζεται στην καινοτομία », λέει ο Joerg Bauer, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Tungsram Group. «Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε την παράδοση των βιομηχανικών θρύλων όπως ήταν ο Aschner Lipót, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην Tungsram, αλλά και στην κοινότητα των Ούγγρων Επιστημόνων παγκόσμιου κλάσης όπως ήταν ο Zoltan Bay, ο Imre Bródy, ο Tivadar Millner και ο György Szigeti που εργάστηκαν στο πρώτο Ευρωπαϊκό εργαστήριο Βιομηχανικής έρευνας που ιδρύθηκε το 1923 ακολουθώντας το παράδειγμα του Thomas Edison».

Η Tungsram, ιδρύθηκε το 1896 και είναι πνευματικό παιδί της 2ης βιομηχανικής επανάστασης , της επανάστασης που οδήγησε στην ηλεκτροδότηση όλου του κόσμου. Η Tungsram ιδρύθηκε το έτος εορτασμού της Χιλιετίας της Ουγγαρίας όταν η Βουδαπέστη ήταν τότε η δεύτερη πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη μετά το Σικάγο.

Από τα πρώτα της βήματα μέχρι την εξαγορά της GE, από το 1989 και μέχρι σήμερα, η Tungsram δημιουργεί συνεχώς καινούργιες λύσεις, με επίκεντρο το φωτισμό και τις ευκαιρίες για ηλεκτροδότηση παράλληλα με τις τηλεπικοινωνίες, τις ιατρικές εφαρμογές, τις ραδιο βαλβίδες και πλήθος άλλων εφαρμογών που συχνά εκτοξεύουν τις πωλήσεις της.

Η καινοτομία είναι το μέλλον μας

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που χαρακτηρίζεται από ευρύ συνέργεια των τεχνολογιών, όπως τα δεδομένα, την κινητή επικοινωνία, την τεχνητή νοημοσύνη και το IoT (Internet of Things). Από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Tungsram, μαζί με τη Βουδαπέστη, άδραξε τις ευκαιρίες της εποχής της και γρήγορα εξελίχθηκε σε παγκόσμιο τεχνολογικό ηγέτη. Σήμερα ο όμιλος Tungsram, πλήρως  ανανεωμένος, επενδύει σε τεχνολογίες μελλοντικά ασφαλείς και σε δυναμικά αναπτυσσόμενες παγκόσμιες αγορές, ενώ παράλληλα ενισχύει τον πυρήνα των επιχειρήσεων του, το φωτισμό.

 

Μια ισχυρή θέση

Σήμερα εξάγοντας περισσότερο από το 95% της παραγωγής της, η Tungsram έχει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων σε περισσότερες από 100 διεθνή αγορές. Η παραγωγική αλυσίδα εφοδιασμού της επικεντρώνεται στα 5 εργοστάσιά της στην Ουγγαρία, παρέχοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ενώ το δίκτυο 500 τοπικών προμηθευτών και συνεργατών της, της δίνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

«Σκοπεύουμε να επενδύσουμε σε όλες τις υπάρχουσες θέσεις μας, να αναπτύξουμε ξεχωριστές τεχνολογικές δυνατότητες για όλα τα εργοστάσια, ενισχύοντας παράλληλα όλους τους συνεργάτες διανομής που εξυπηρετούν άμεσα πελάτες. Ολόκληρος ο οργανισμός θα επαναπροσδιοριστεί προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες και τους συνεργάτες, ακολουθώντας μία αρχή: “Tι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για την επιτυχία σας”, με την ευελιξία και την ευκινησία μιας Startup εταιρείας », λέει ο Joerg Bauer, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Tungsram.

«Ο πιο σημαντικός βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση, συνεχίζοντας τις δραστηριότητές μας ως αυτόνομη εταιρεία, με την παράλληλη μεταβατική υποστήριξη της GE για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές μας θα βιώσουν συνεπείς παραδόσεις, έγκαιρες πληρωμές και εξαιρετική ποιότητα από την πρώτη ημέρα, υποστηριζόμενοι από τους ίδιους αξιόπιστους συναδέλφους που τους έχουν εξυπηρετήσει καθ ‘όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ετών».

Η Tungsram είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις

Σήμερα η Tungsram διαθέτει ένα κάθετο, ολοκληρωμένο δίκτυο αλυσίδας εφοδιασμού με προηγμένες δυνατότητες γύρω από το γυαλί, τα κεραμικά, τα μέταλλα και τα πλαστικά, σε συνδυασμό με υπερσύγχρονα συστήματα ποιότητας, αυτοματισμούς και έξυπνα εργοστάσια. Η υψηλή παραγωγικότητα που διαθέτει, καταλήγει σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊοντικό κόστος αλλά και ευελιξία για αύξηση της παραγωγής κατά παραγγελία.  Προς όφελος όλων, η Tungsram ενδιαφέρεται να αναπτύξει την παραγωγικότητά της διαλέγοντας συνεργάτες που θα συμπληρώσουν το ήδη ευρύ φάσμα της σε προϊόντα φωτισμού. Βοηθώντας τον συνεργάτη να ανακτήσει γρήγορη πρόσβαση σε ασφαλείς τεχνολογίες για το μέλλον και επιπλέον οφέλη από την υποδομή, τις δυνατότητες και την ικανότητα ανάπτυξης που διαθέτει η Tungsram.

Χρονολόγιο Tungsram

1862 Η Béla και ο Bernát Egger βρήκαν τον προκάτοχο του Tungsram στη Βιέννη

1896 Ο Bernát Egger και η Pest Hungarian Commercial Bank δημιουργούν τη Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. (United Electric Incandescent Light Factory Co.)

1901 Χτίζεται το εργοστάσιο στην Újpest (τώρα Βουδαπέστη)

1904 Ο Sándor Just και ο Franjo Haneman εφευρίσκουν το λαμπτήρα πυράκτωσης βολφραμίου που γίνεται το βασικό προϊόν της εταιρείας

1921 Ο Lipót Aschner γίνεται Διευθύνων Σύμβουλος, επινοεί το όνομα Tungsram και ιδρύει τα εργοστάσια και το παγκοσμίου φήμης Ερευνητικό εργαστήριο. Καθιστά τη Tungsram ένα Brand παγκόσμιας κλίμακας

1923 Δημιουργείται μια παγκοσμίως γνωστή ερευνητική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Pál Selényi, τον “πατέρα” της Ξερογραφίας και εφευρέτη της μέτρησης του φωτός στη Φωτογραφία

1934 Ο Imre Bródy, ερευνητής στο Tungsram εφευρίσκει τον λαμπτήρα krypton

1937 Η Tungsram ανοίγει ένα εργαστήριο τηλεόρασης

1946 Ο Zoltán Bay, ο υπεύθυνος Τεχνολογίας της εταιρείας, εφευρίσκει την Αστρονομία με χρήση ραντάρ μετά από ένα παγκοσμίου φήμης πείραμα

Το 1989 η GE αγοράζει την πλειονότητα των μετοχών της Tungsram, και στη συνέχεια το 100%.

1998 Ιδρύεται το πρώτο Διεθνές κέντρο κοινών υπηρεσιών στην Ουγγαρία με έδρα το GE/Tungsram EMEA ΗQ στη Βουδαπέστη

2018 Ίδρυση του Ομίλου Εταιριών Tungsram

Προηγούμενο άρθρο
Σχετικά με την Tungsram
Επόμενο άρθρο
Tungsram: Μείωση κόστους βιομηχανικού φωτισμού κατά 62%

Διαβάστε ακόμη

Μενού