Η φετινή έκθεση βιωσιμότητας Planet Budapest 2023 θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στο Hungexpo. Το Planet Budapest θα φιλοξενήσει τρεις βασικές ενότητες, την έκθεση βιωσιμότητας Planet Expo, το  Interactive Community Program «Your Planet» που θα στηθεί σε ένα χώρο 6.500 τ.μ. και το πρόγραμμα εμπειρίας που απευθύνεται στη νέα γενιά με το όνομα «Heroes of the Future». Σκοπός του «Heroes of the Future» είναι να γίνει ένα συναρπαστικό βιωματικό παιχνίδι περιπέτειας για νέους ανθρώπους μέσω εικαστικών και θεατρικών δρώμενων.

Η πενθήμερη εκδήλωση στοχεύει τόσο να συνδέσει τους εγχώριους παράγοντες της ουγγρικής οικονομίας που είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στην καινοτόμο βιωσιμότητα και να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές. Δύο ημέρες πριν από τα επίσημα εγκαίνια το Planet Budapest θα υποδεχθεί σχολικές ομάδες, ενώ στη συνέχεια τα προγράμματα θα είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

PLANET BUDAPEST

Στόχος των προγραμμάτων είναι να δείξουν πώς μπορεί να σωθεί η Γη και πώς τα καθημερινά μας προβλήματα μπορούν να επιδράσουν δραματικά εάν δεν αλλάξουμε κάποιες συνήθειες. Ένας από τους βασικούς στόχους του Planet Budapest είναι να εισαγάγει τη βιωσιμότητα στους νέους με διαδραστικό τρόπο.

Η Planet Expo θα φιλοξενήσει 140 περίπτερα, με κεντρικό άξονα την οικονομία τροφίμων και την κατανάλωση τροφίμων. Τα προγράμματα του Planet Budapest θα αναζητήσουν λύσεις στους τομείς της βιωσιμότητας, της πράσινης χρηματοδότησης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, της αναγεννητικής γεωργίας, της κυκλικής διαχείρισης των υδάτων, καθώς και της επεξεργασίας λυμάτων, της βιώσιμης συσκευασίας και της πλατφόρμας βιώσιμων πανεπιστημίων. Το πρόγραμμα κάθε ημέρας θα ξεκινά με μια συζήτηση με τον κ. János Áder, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Blue Planet. Μεταξύ των εισηγητών θα είναι ο Ούγγρος Υπουργό Γεωργίας István Nagy, ο Πρόεδρος του Ουγγρικού Επιμελητηρίου Γεωργίας Balázs Győrffy, ο Υφυπουργός του Υπουργείου Ενέργειας Gábor Czepek και ο Zsolt Hernádi, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MOL oil. και εταιρεία αερίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: https://planetbudapest.hu/en

Πηγή : Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
Luce Energy Drinks με συλλεκτικά κόμικς
Επόμενο άρθρο
ZADOR Luxury soaps: Παράδοση, Καθαρότητα, Καινοτομία και Στυλ

Διαβάστε ακόμη

Μενού