Το Ουγγρικό Πανεπιστήμιο του Gödöllő αναπτύσσει καινοτόμο Agritech Τεχνολογία

  1. Αρχική
  2. Γεωργία & Τρόφιμα
  3. Το Ουγγρικό Πανεπιστήμιο του Gödöllő αναπτύσσει καινοτόμο Agritech Τεχνολογία

Το Ουγγρικό Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Επιστημών της Ζωής (MATE) στο Gödöllő και το AJG Agrogép Jármű-és Gépgyártó Kft. στη Nyíregyháza αναπτύσσουν μια καινοτόμο Agritech Τεχνολογία ακριβείας για υγρά λιπάσματα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Στο δελτίο τύπου τους εξηγούν οτι ο στόχος του έργου, το οποίο έλαβε υποστήριξη στο πρόγραμμα Ginop Plusz, είναι να αναπτύξει μια τεχνολογία που ακολουθεί τη χωρική ποικιλομορφία της γεωργικής περιοχής και μπορεί να εφαρμόσει μια ποσότητα υγρού λιπάσματος στο περιβάλλον που αντιστοιχεί στην τρέχουσα παροχή θρεπτικών στοιχείων του εδάφους και στις ανάγκες του φυτικού πληθυσμού. Στην Ουγγαρία, το 2022, περισσότερα από 54.000 εκτάρια γεωργικής γης χρησιμοποιήθηκαν με υγρά λιπάσματα, ο όγκος των οποίων ήταν 2,9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως

Ο κ. István Szabó, διευθυντή του Πανεπιστημίου MATE, ανέφερε ότι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της σύγχρονης εποχής είναι η παραγωγή πρώτων υλών τροφίμων μέσω της εφαρμογής σύγχρονων γεωργικών τεχνολογιών με τέτοιο τρόπο ώστε το περιβαλλοντικό φορτίο να παραμένει ως όσο το δυνατόν χαμηλότερα, όπου στην περίπτωση εφαρμογής, η αναλογία και τα συστατικά των εφαρμοζόμενων ουσιών μπορούν να προσδιοριστούν σε «κλίμακα φαρμακείου».  Σύμφωνα με τον κ. Géza Ferencz, διευθύνοντα σύμβουλο της AJG Agrogép Jármű-és Gépgyártó Kft., η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει οχήματα γεωργικών μεταφορών, για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να μεταμορφωθεί και να αναπτυχθεί ολόκληρη η τεχνολογική γραμμή.

Οι στόχοι του έργου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης,  καθώς και την ανάπτυξη αυτόνομα κινούμενης συσκευής ομογενοποίησης των υγρών λιπασμάτων με πλωτή πλατφόρμα και δεξαμενόπλοιο εφαρμογής υγρών λιπασμάτων ακριβείας. Τα μέλη της κοινοπραξίας ελπίζουν ότι με την αναπτυγμένη τεχνολογία θα είναι δυνατός ο έλεγχος των ποσοτήτων και της διαδρομής μεταφοράς του υγρού λιπάσματος σε προσιτή τιμή και η τεχνολογία ακριβείας θα επιτρέψει τη βέλτιστη παροχή θρεπτικών ουσιών στα καλλιεργούμενα φυτά.

Πηγή: Hungarian Trade Magazine

Προηγούμενο άρθρο
18 νέα Logistics parks θα δημιουργηθούν στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθρο
Ανθρωποειδή robot στο εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemét της Ουγγαρίας

Διαβάστε ακόμη

Μενού