Ανθρωποειδή robot στο εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemét της Ουγγαρίας

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Ανθρωποειδή robot στο εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemét της Ουγγαρίας

Η Mercedes δοκιμάζει την ένταξη ανθρωποειδών robot στο εργατικό της δυναμικό στο εργοστάσιο της στο Kecskemét της Ουγγαρίας. Τα ρομπότ Apollo, που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία ρομποτικής Apptronik, ξεκίνησαν να εργάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemét όπου εκτελούν  συγκεκριμένες και σωματικά απαιτητικές εργασίες που απαιτούν χαμηλές δεξιότητες, σε δοκιμαστική βάση. H Mercedes δοκιμάζει τα μηχανήματα της Apptronik για να διαπιστώσει εαν μπορούν να παραδώσουν τελικά εξαρτήματα στις γραμμές παραγωγής, υποστηρίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό.

Robots mercedes

Το ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας ρομποτικής Apptronik, ονομάζεται Apollo και τέθηκε σε λειτουργία από το εργοστάσιο ως πείραμα. Το ρομπότ είναι ένα δίποδο ανθρωποειδές ρομπότ βάρους 160 κιλών, ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχει στην εργοστασιακή παραγωγή.

Ο επικεφαλής παραγωγής της Mercedes, κ.Jörg Burzer αναφέρει «Η δοκιμή αυτή αποτελεί ένα νέο σύνορο και θέλουμε να κατανοήσουμε τις δυνατότητες τόσο της ρομποτικής εντός της αυτοκινητοβιομηχανίας ώστε να καλυφθούν κενά εργασίας σε τομείς όπως η εργασία με χαμηλή ειδίκευση, η επαναλαμβανόμενη και σωματικά απαιτητική εργασία ώστε να απελευθερώσουμε τα υψηλά καταρτισμένα μέλη της ομάδας μας  από τη γραμμή κατασκευής».

Σύμφωνα με την Apptronik, τα ρομπότ τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αυτοματοποίηση της παραγωγής οχημάτων χωρίς να χρειάζεται να ξαναχτίσουν υπάρχοντα εργοστάσια. Το Apollo έχει ύψος 173 εκατοστά και μπορεί να σηκώσει περίπου 25 κιλά. Το ρομπότ έχει σχεδιαστεί για να έχει ανθρώπινη σωματική διάπλαση και «φιλικό» πρόσωπο για να εμπνέει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
Το Ουγγρικό Πανεπιστήμιο του Gödöllő αναπτύσσει καινοτόμο Agritech Τεχνολογία
Επόμενο άρθρο
MED-SYSTEME: Νοσοκομειακός Εξοπλισμός- Εργονομία και ποιότητα

Διαβάστε ακόμη

Μενού