Το διάσημο ουγγρικό brand Ikarus αναβιώνει και επιστρέφει με ηλεκτρικά λεωφορεία

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Το διάσημο ουγγρικό brand Ikarus αναβιώνει και επιστρέφει με ηλεκτρικά λεωφορεία

Η Ikarus, ένα διάσημο brand στο χώρο των λεωφορείων, έχει αντέξει στην πάροδο του χρόνου συνδυάζοντας την Ουγγρική τεχνογνωσία με διεθνείς συνεργασίες. Καθώς η Ουγγρική Ikarus επιστρέφει στο προσκήνιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ikarus, κ.Roland Fehér αναφέρει σε συνέντευξή του στο Portal Autopro.hu, σχετικά με τη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στην ουγγρική της κληρονομιά αλλά και τα φιλόδοξα σχέδια επέκτασής της.

Ikarus

Ουγγρικές ρίζες, παγκόσμιο όραμα

Διατηρώντας τη λεπτή ισορροπία μεταξύ παράδοσης και ανάπτυξης, η Ikarus υποστηρίζει με υπερηφάνεια την ουγγρική κληρονομιά της. Στη συνέντευξή του ο κ. Fehér τονίζει την ύπαρξη τεχνολογικής συνεργασίας με τους Κινέζους εταίρους, αλλά, τονίζει ότι ο σχεδιασμός των λεωφορείων είναι πάντα αποτέλεσμα της εφευρετικότητας των Ούγγρων σχεδιαστών. Η μοναδικότητα έγκειται στην επιλογή του πελάτη, επιτρέποντάς του να αποφασίσει την αναλογία της ουγγρικής επιρροής στο τελικό προϊόν.

Χωρητικότητα και διαφοροποίηση

Η Ikarus επιστρέφει όχι μόνο ως κατασκευαστής λεωφορείων αλλά ως μια δυναμική οντότητα με τάση προς τη διαφοροποίηση. Η τρέχουσα παραγωγική ικανότητα στο Székesfehérvár, με το βιομηχανικό πάρκο και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, θα μπορούσε θεωρητικά να φτάσει τα 300 λεωφορεία ετησίως. Ωστόσο, ο κ. Fehér υπογραμμίζει τη στρατηγική διαφοροποίησης της εταιρείας, επιχειρώντας παράλληλα στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και των σιδηροδρόμων. Με παραγγελίες για αμαξώματα φορτηγών και σχέδια για παραγωγή σιδηροκατασκευών στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, η Ikarus είναι έτοιμη για ανάπτυξη.

Ηλεκτρισμός του μέλλοντος

Η Ikarus εισήγαγε με επιτυχία ηλεκτρικά λεωφορεία στις αγορές της Πολωνίας και της Γερμανίας, με την Electrobus Europe Ltd. να επιβλέπει τις πωλήσεις. Ο κ. Fehér οραματίζεται την επέκτασή τους σε αυτές τις χώρες, μαζί με σχέδια για την αγορά της Ρουμανίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές επενδύσεις σε ηλεκτρικά λεωφορεία. Στο όραμα εξάπλωσης της εταιρείας περιλαμβάνεται και η επιστροφή της στην Αφρική και την Ασία, όπου το brand της Ikarus είχε ισχυρή παράδοση, σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και η Αίγυπτος.

Παρουσίαση του midibus Ikarus

Η εισαγωγή του midibus 8,5 μέτρων σηματοδοτεί το ντεμπούτο της οικογένειας V4 του Ikarus, προσαρμοσμένη στο κέντρο της Ευρώπης με τα στενά δρομάκια. Ο κ. Fehér εκφράζει την πεποίθησή της για τη θετική υποδοχή του midibus στη Βουδαπέστη, τονίζοντας την καταλληλότητά του για τις κεντρικές περιοχές. Επίσημες δοκιμές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βούδας, ενώ περαιτέρω δοκιμές προγραμματίζονται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις το επόμενο έτος.

Μελλοντικά οράματα: αρθρωτά ηλεκτρικά λεωφορεία

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Ikarus στοχεύει να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο 12 μέτρων το 2024, ακολουθούμενο από ένα αρθρωτό μοντέλο 18 μέτρων. Ο κ. Fehér παραμένει σιωπηλός σχετικά με συγκεκριμένες ημερομηνίες για επαγγελματικούς λόγους, αλλά διαβεβαιώνει το κοινό για το ηλεκτρικό λεωφορείο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του έτους και για το αρθρωτό μοντέλο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2024.

Διατηρώντας την Ουγγρική κληρονομιά στην παγκόσμια συμμαχία

Αναφερόμενος στην συνεργασία της Ikarus με την Κινέζικη CRRC, ο κ. Fehér υπογραμμίζει το αναπόφευκτο της παγκόσμιας συνεργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το κλειδί, ωστόσο, βρίσκεται στο ότι η Ikarus διατηρεί τις σχεδιαστικές της ικανότητες. Κάθε λεωφορείο με το λογότυπο Ikarus, θα φέρει το δακτυλικό αποτύπωμα της Ουγγρικής σχεδίασης. Η συνεργασία διασφαλίζει ότι οι τεχνικές προδιαγραφές προέρχονται από την Ikarus, παρέχοντας ευελιξία στους πελάτες να προσδιορίζουν το ποσοστό της ουγγρικής και ευρωπαϊκής προστιθέμενης αξίας στα λεωφορεία τους. Είτε είναι 10% είτε 50%, η Ikarus είναι έτοιμη για την πρόκληση.

Πηγή: Daily News Hungary

 

Προηγούμενο άρθρο
H Katalin Karikó και o Ferenc Krausz λαμβάνουν το βραβείο Nobel
Επόμενο άρθρο
Ουγγαρία: Η 3η καλύτερη χώρα για εργασία στον κόσμο

Διαβάστε ακόμη

Μενού