Ουγγαρία: Η 3η καλύτερη χώρα για εργασία στον κόσμο

 1. Αρχική
 2. Ουγγαρία
 3. Ουγγαρία: Η 3η καλύτερη χώρα για εργασία στον κόσμο

Η Ουγγαρία ψηφίστηκε ως η 3η καλύτερη χώρα για expatriate εργασία  στον κόσμο, με το μεταποιητικό εμπόριο να απασχολεί περισσότερους ομογενείς από οποιονδήποτε άλλο κλάδο της χώρας. Η έρευνα προέρχεται από την διεθνή συμβουλευτική εταιρεία William Russell, όπου κατέταξαν περισσότερες από 30 χώρες για να προσδιορίσουν πού οι ομογενείς επαγγελματίες φέρουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Οι κορυφαίες χώρες με το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης ομογενών:

 1. Νέα Ζηλανδία – 80,8% Χονδρικό και λιανικό εμπόριο
 2. Πολωνία – 80,4% Μεταποίηση
 3. Ουγγαρία – 80,3% Μεταποίηση
 4. Τσεχία – 79,8% Μεταποίηση
 5. Πορτογαλία – 76,9% Μεταποίηση
 6. Ηνωμένο Βασίλειο – 75,5% Χονδρικό και λιανικό εμπόριο
 7. Ελβετία – 75,2% Μεταποίηση
 8. Αυστραλία – 74,2% Χονδρικό και λιανικό εμπόριο

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με ποσοστό απασχόλησης εκπατρισμένων 80,8%, υψηλότερο από το ποσοστό απασχόλησης των γηγενών ατόμων (77,2%). Ο κορυφαίος τομέας απασχόλησης είναι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο.

Η Πολωνία κατέχει την επόμενη θέση με ποσοστό απασχόλησης από το εξωτερικό 80,4% και τη μεταποίηση ως τον υψηλότερο τομέα απασχόλησης, ενώ το ποσοστό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι επίσης υψηλό για τους ομογενείς επαγγελματίες με 59,6%.

Η Ουγγαρία είναι η τρίτη καλύτερη χώρα για την απασχόληση ομογενών επαγγελματιών, με υψηλό ποσοστό 80,3%, και τη μεταποίηση ως τον κορυφαίο κλάδο της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι 6 από τις 8 κορυφαίες στη λίστα χώρες παρουσίασαν υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των ομογενών και των γηγενών κατοίκων. Οι μόνες χώρες όπου δεν συμβαίνει αυτό είναι η Ελβετία και η Αυστραλία. Η Νέα Ζηλανδία είχε επίσης το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στους ομογενείς με 3,2%, χαμηλότερο από το ποσοστό των γηγενών ατόμων (4,3%).

Η μεταποιητική βιομηχανία απασχολεί περισσότερους ομογενείς από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, με πάνω από 105 εκατομμύρια ομογενείς να απασχολούνται παγκοσμίως.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη έρευνα εδώ.

Πηγή: XpatLoop

Προηγούμενο άρθρο
Το διάσημο ουγγρικό brand Ikarus αναβιώνει και επιστρέφει με ηλεκτρικά λεωφορεία
Επόμενο άρθρο
H BYD, η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο θα δημιουργήσει ευρωπαϊκό εργοστάσιο στο Szeged

Διαβάστε ακόμη

Μενού