Σύμπραξη Harvard και Semmelweis σε κοινό Ιατρικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Σύμπραξη Harvard και Semmelweis σε κοινό Ιατρικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Harvard και του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Semmelweis ξεκίνησε εκ νέου και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία κατάρτισης για νέους επαγγελματίες με πάθος για την κλινική έρευνα, σύμφωνα με το Semmelweis.hu. Το πρόγραμμα Clinical Science Scholars της Ιατρικής Σχολής του Harvard στο Πανεπιστήμιο Semmelweis (CSS) παρέχει στους συμμετέχοντες μια εις βάθος κατανόηση των τελευταίων εξελίξεων και βέλτιστων πρακτικών στην κλινική έρευνα, διευρύνοντας τις γνώσεις τους για τη μεθοδολογία έρευνας και εκπαιδεύοντάς τους κατάλληλα για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών και ερευνών, αναλύοντας και ερμηνεύοντας ερευνητικά δεδομένα και μαθαίνοντας πώς να υποβληθεί επιτυχώς η αίτηση για χρηματοδότηση και πως να ηγηθούν σε κλινικές ομάδες.

Harvard Semmelweis

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος CSS, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες για να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που τέθηκαν, που θα συμπληρώνονται από μηνιαία διαδικτυακά σεμινάρια και περισσότερες από 85 ηχογραφημένες διαδικτυακές παρουσιάσεις. Το πρόγραμμα δομείται γύρω από τρία εργαστήρια: ένα στη Βουδαπέστη, ένα διαδικτυακό και ένα στη Βοστώνη. Το πρόγραμμα σπουδών οργανώνεται σε πέντε ενότητες με διαλέξεις, συζητήσεις και ασκήσεις για την επιδημιολογία, την ηθική της έρευνας, τη βιοστατιστική, την κλινική έρευνα, την ηγεσία και την ομαδική εργασία. Εκτός από το βασικό πρόγραμμα σπουδών, οι προαιρετικές ενότητες για τη δευτερογενή ανάλυση κλινικών δοκιμών, τη γενετική επιδημιολογία ή τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και τη λήψη αποφάσεων για την υγειονομική περίθαλψη επιτρέπουν την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ατομικές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Ως μέρος του προγράμματος Clinical Science Scholars της Ιατρικής Σχολής του Harvard στο Πανεπιστήμιο Semmelweis, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν μια ερευνητική πρόταση, με τις δέκα καλύτερες υποβολές να παρουσιάζονται σε διαδικτυακό σεμινάριο και τις τρεις πρώτες στο τελικό εργαστήριο στη Βοστώνη. O Dr. Béla Merkely επεσήμανε ότι η πρώτη ομάδα του προγράμματος ξεκίνησε στη Βουδαπέστη το 2023, με αρκετούς συμμετέχοντες από την Κεντρική Ευρώπη. «Το Πανεπιστήμιο Semmelweis θα φιλοξενήσει ξανά το πρόγραμμα CSS το 2024, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία μάθησης σε γιατρούς και επαγγελματίες υγείας, φοιτητές διδακτορικών σπουδών, μεταδιδακτορικούς υποτρόφους και κατοίκους», τόνισε ο Πρύτανης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2026.  Το παγκοσμίου φήμης αμερικανικό πανεπιστήμιο είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα σπουδών και την παράδοση μαθημάτων. Το Πανεπιστήμιο Semmelweis θα καλύπτει το ήμισυ του κόστους συμμετοχής 50 φοιτητών του Semmelweis κάθε χρόνο.

Για να υποβάλετε αίτηση για το πρόγραμμα CSS, απαιτείται η υποβολή βιογραφικού, συνοδευτικής επιστολής και συστατικής επιστολής. Η προθεσμία για πρόωρη αίτηση και χορηγία είναι στις 12 Μαΐου. Οι αιτήσεις λήγουν στις 26 Μαΐου 2024.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
VAJDA PAPIR: Ουγγρική Βιωσιμότητα σε προϊοντα υγιεινής
Επόμενο άρθρο
Το Szeged επεκτείνει το βιώσιμο σύστημα Γεωθερμικής τηλεθέρμανσης

Διαβάστε ακόμη

Μενού