Πανεπιστήμιο του Pécs: Νέα μέθοδος για δοκιμή του ανοσοποιητικού συστήματος

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Πανεπιστήμιο του Pécs: Νέα μέθοδος για δοκιμή του ανοσοποιητικού συστήματος

Η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να προσδιοριστεί από μια μόνο σταγόνα αίματος χρησιμοποιώντας μια νέα καινοτόμο μέθοδο που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Pécs (PTE). Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωσή του Πανεπιστημίου αναφέρεται ότι το τμήμα της Φαρμακευτικής Σχολής του PTE έχει επιτύχει μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα των ανοσολογικών μελετών πάνω σε μια μελέτη που διεξήγε το Ερευνητικό Κέντρο Szentágothai János (SzKK) του πανεπιστημίου. Με τη διαδικασία που αναπτύχθηκε πρόσφατα και τον εξοπλισμό που παρέχει η εταιρεία βιοτεχνολογίας ThermoFisher, οι ειδικοί μπορούν γρήγορα και αξιόπιστα να προσδιορίσουν εάν κάποιος έχει συγγενή ή επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια.

Immune System

Στη μελέτη αναφέρεται ότι παρόλο που οι δοκιμές ανοσίας είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, οι μέθοδοι που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος είναι ακριβές και περίπλοκες, καθιστώντας δύσκολη την αξιόπιστη αξιολόγηση της κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος. Η νέα μέθοδος τους επιτρέπει να ανιχνεύουν και να αξιολογούν με απόλυτη σιγουριά τα υποπροϊόντα της ανάπτυξης Β κυττάρων από μυελό των οστών και Τ κυττάρων από τον θύμο εντός 24 ωρών, δηλαδή να προσδιορίζουν πόσο καλά είναι το ανοσοποιητικό σύστημα των ατόμων που εξετάζονται.

Ο προσδιορισμός του εάν ένας ασθενής έχει συγγενή ή επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια είναι σημαντικός, επειδή σπάνια μπορεί να εμφανιστούν σοβαρά – ακόμη και θανατηφόρα – σύνδρομα συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας στα νεογνά, γι’ αυτό η έγκαιρη ανίχνευση είναι απαραίτητη για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, η νέα μελέτη θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη για την παρακολούθηση της υγείας των αθλητών και των ανοσοκατασταλμένων ατόμων, όπως οι λήπτες μοσχευμάτων οργάνων, ορισμένοι ασθενείς με καρκίνο και άτομα που ζουν με HIV.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
IKARUS: Καινοτομία και παράδοση
Επόμενο άρθρο
MENDULA: Υγιεινά, χειροποίητα, Gluten Free δημητριακά

Διαβάστε ακόμη

Μενού