Ουγγρικό οικοσύστημα παραγωγής μπαταριών: Νέα κορεατική επένδυση Nice LMS

  1. Αρχική
  2. Ενέργεια
  3. Ουγγρικό οικοσύστημα παραγωγής μπαταριών: Νέα κορεατική επένδυση Nice LMS
Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Nice LMS Hungary, που αποτελεί σημαντικό προμηθευτή της βιομηχανίας μπαταριών, δημιουργεί μια νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών, συνολικής αξίας 14,4 εκατ. euro, σε μια έκταση περίπου 6.000 τ.μ. στην Ουγγρική περιοχή Vác. Η ουγγρική θυγατρική του ομίλου της Νότιας Κορέας Nice, Nice LMS Hungary Kft. ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ουγγαρία το 2019 στην τοποθεσία της στο Gödöllő και έχει γίνει βασικός προμηθευτής εξαρτημάτων μπαταριών για τη Samsung SDI και την LG Chemical.

Τώρα ένα νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο Vác χάρη σε μια Greenfield επένδυση με σκοπό την κατασκευή θηκών αλουμινίου. Η συγκεκριμένη επένδυση στοχεύει στην βελτίωση της κάλυψης των αναγκών των πελατών όχι μόνο στον τομέα της παραγωγής μπαταριών, αλλά και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, της άμυνας, της Πληροφορικής και Τεχνολογίας, καθώς και στην κατασκευή προϊόντων αθλητισμού και ψυχαγωγίας.

LMS

Η Νότια Κορέα αποτελεί τον 5ο μεγαλύτερο επενδυτής στην Ουγγαρία, και όσον αφορά τις FDI ανήλθαν σε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2019. Αυτό αντιστοιχεί στο 5,5% του συνολικού αποθέματος FDI στην Ουγγαρία.

Πηγή: HIPA

Προηγούμενο άρθρο
Το Πανεπιστήμιο Semmelweis και η Roche υπογράφουν Στρατηγική Συμφωνία
Επόμενο άρθρο
Ουγγαρία: το 37% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ηλιακή ενέργεια

Διαβάστε ακόμη

Μενού