Ο πρώτος Ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός σταθμός logistics East-West Gate που λειτουργεί με 5G το στο Fényeslitke της Ουγγαρίας

  1. Αρχική
  2. Μηχανολογικός τομέας
  3. Ο πρώτος Ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός σταθμός logistics East-West Gate που λειτουργεί με 5G το στο Fényeslitke της Ουγγαρίας

Ένας σύγχρονος σιδηροδρομικός σταθμός logistics 5G διεθνών μεταφορών αξίας 97 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε  στο Fényeslitke της Ουγγαρίας, κοντά τα ουγγρικά-ουκρανικά σύνορα. Ο σταθμός βρίσκεται στη διασταύρωση των σιδηροδρομικών γραμμών στο East-West Gate (EWG) και μπορεί να χειριστεί έως και ένα εκατομμύριο 20-foot container ετησίως και είναι κατάλληλο για τη φόρτωση φορτηγών και συμβατικών ημιρυμουλκούμενων οχημάτων στη σιδηροδρομική γραμμή. Το EWG έχει μεγάλη χωρητικότητα για τη μεταφόρτωση γεωργικών προϊόντων και θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος για τις εξαγωγές τροφίμων της Ουκρανίας. Το πρώτο τρένο που μετέφερε ουκρανικά γεωργικά προϊόντα μπήκε στον τερματικό σταθμό κατά την τελετή παράδοσης.

H εταιρεία EWG είναι η πρώτη στην Ευρώπη που ελέγχει γερανούς εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας τεχνολογία 5G. Ο τερματικός σταθμός διαθέτει έναν γερανό πλάτους 41 μέτρων και δύο γιγάντιους γερανούς 28 μέτρων σε ράγες, καθώς και έναν γερανό ελαστικού ύψους 20 μέτρων. Οι γερανοί, που προμηθεύονται από την αυστριακή εταιρεία Künz, είναι εξοπλισμένοι με 20 κάμερες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες, με τη βοήθεια 5G, μπορούν να προβληθούν σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο του τερματικού σταθμού και μπορούν να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο, χωρίς καθυστέρηση. Το ιδιωτικό δίκτυο 5G που απαιτείται για αυτό κατασκευάστηκε από τη Vodafone Ουγγαρίας και ο εξοπλισμός δικτύου προμηθεύτηκε από την Huawei.

Στην περιοχή, η οποία μέχρι το 1990 αποτελούσε περιοχή διέλευσης εμπορευμάτων και ήταν πηγή απασχόλησης, η εμπορευματική κίνηση έχει μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, η ιδιωτική κατασκευή EWG που ολοκληρώθηκε σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, μπορεί να διαχειριστεί μεγάλο όγκο εμπορευματικού φορτίου χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του EWG, ο τερματικός σταθμός μπορεί να χειριστεί έως και ένα εκατομμύριο 20-foot container (TEU) ετησίως, καθιστώντας το σταθμό τη μεγαλύτερη εγκατάσταση στην Ευρώπη από άποψη χωρητικότητας και επιφάνειας. Ο σταθμός είναι ικανός να μεταφορτώνει εμπορευματοκιβώτια μεταξύ μεγάλου και τυπικού εύρους, καθώς και μεταξύ σιδηροδρομικών τρένων και φορτηγών. Το EWG είναι επίσης κατάλληλο για τη φόρτωση φορτηγών και συμβατικών οδικών ημιρυμουλκούμενων στη σιδηροδρομική γραμμή. Αυτό θα επιτρέψει να μετατοπιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εμπορευματική κίνηση που φθάνει με φορτηγά στα σύνορα της ΕΕ στον σιδηρόδρομο, σύμφωνα με τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ. Οι γερανοί του EWG είναι πιστοποιημένοι με ATEX και ADR, ώστε να μπορούν επίσης να φορτώνουν ειδικά υλικά όπως δεξαμενές δοχείων αερίου και χημικά.

Στην τελετή των εγκαινίων, το πρώτο τρένο μετέφερε ουκρανικά γεωργικά αγαθά, μια αποστολή που οργανώθηκε από την EWG, και μπήκε στον τερματικό σταθμό. Συνολικά 1.146 τόνοι σιτάρι, κεχρί και μπιζέλια που αποστάλθηκαν από την Ugrain Trade LLC έφτασαν σε 44 20-foot container και μετά τη μεταφόρτωση θα μεταφερθούν στο Csepel Free Port.

«Με την κατασκευή της Πύλης EWG, η Ουγγαρία επέστρεψε στον χάρτη των διεθνών σιδηροδρομικών Logistics » τόνισε ο κ. János Tálosi, Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής East-West Intermodal Logistics Zrt, προσθέτοντας ότι οι προηγμένες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες έχουν ενσωματωθεί στον τερματικό σταθμό, καθιστώντας τη μεταφορά ταχύτερη και ακριβέστερη. «Η EWG είναι ανεξάρτητη και οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε οποιαδήποτε εταιρεία σιδηροδρομικών και οδικών εμπορευματικών μεταφορών στον κόσμο, ανοιχτή σε όλους τους μεταφορείς», δήλωσε ο János Tálosi. Από τον Νοέμβριο του 2022, ο τερματικός σταθμός αναμένεται να μπορεί να χειρίζεται 800 τόνους σιτηρών και 450 κυβικά μέτρα ηλιέλαιου την ώρα, καθιστώντας τον  το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό κόμβο για εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πηγή: New Silkroad Discovery

 

Προηγούμενο άρθρο
Think Smart: Γνωρίστε καινοτόμες εταιρείες
Επόμενο άρθρο
Φοιτητές του Ουγγρικού Πανεπιστήμιου Corvinus κερδίζουν βραβείο για την ιδέα τους για μείωση κατανάλωσης ενέργειας

Διαβάστε ακόμη

Μενού