Ο Ούγγρος μαέστρος που σχεδιάζει μάσκες προσώπου με καλύτερη ακουστική

  1. Αρχική
  2. Anti-COVID19
  3. Ο Ούγγρος μαέστρος που σχεδιάζει μάσκες προσώπου με καλύτερη ακουστική

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις μάσκες ως μια ανάγκη του σήμερα, λόγω της πανδημίας του COVID-19, όμως ο Ivan Fischer, ο Ούγγρος μαέστρος ορχήστρας, σκέφτηκε πιο δημιουργικά για αυτές.

Όπως αναφέρει το Channel News Asia, ο μαέστρος το είδε σαν μια ευκαιρία και παροτρύνει όλους για να «ψάξουν μια αρετή στην αναγκαιότητα». Η ιδέα του ήταν να συνδυάσει τη λειτουργία μιας μάσκας προσώπου – καθώς είναι υποχρεωτική η χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους – με μια άλλη:  να βοηθήσει το κοινό να απολαύσει περισσότερο τη μουσική.

Η ιδέα του γεννήθηκε από το γεγονός ότι αν κάποιος χτυπήσει τα χέρια του πίσω από τα αυτιά τους, όχι μόνο ακούει τη μουσική καλύτερα, αλλά και ο ήχος της μουσικής γίνεται – όπως περιγράφει – “πιο ζεστός, πλουσιότερος και πιο ενεργητικός”.

Το τελικό προϊόν χρησιμοποιεί το πλαστικό πλαίσιο των γυαλιών ως βάση του. Τα «αυτιά» είναι φτιαγμένα από διαφανές πλαστικό και έχουν σχήμα χεριού. Αυτά τα πρόσθετα «αυτιά» ενίσχυσης της ακοής είναι προσαρτημένα στο πλαίσιο και στηρίζονται στα αυτιά σας. Μια ειδική μάσκα προσώπου είναι επίσης προσαρτημένη στο πλαίσιο στη μύτη.

Η μάσκα και το πλαίσιο είναι όμορφα διακοσμημένα και ταιριάζουν απόλυτα με το στυλ των κλασικών συναυλιών.

Σύμφωνα με το Channel News Asia, το gadget είναι αρκετά δημοφιλές στο κοινό και υπάρχουν πολλά θετικά σχόλια. Η Zsuzsa Hunyadi-Zoltán τους είπε ότι μπορούσε «να ακούσει καλύτερα την παράσταση» και ότι «ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στη μουσική».

Η μάσκα μπορεί να προ παραγγελθεί μέσω e-mail και να παραληφθεί στο γραφείο της Βουδαπέστης Fesztiválzenekar (Ορχήστρα Φεστιβάλ της Βουδαπέστης) ή πριν από συναυλίες στο Müpa στο περίπτερο της Βουδαπέστης Fesztiválzenekar. Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε στο γραφείο της ορχήστρας αυτοπροσώπως ή στο βιβλιοπωλείο ή κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οποιασδήποτε συναυλίας στο Müpa.

Πηγή: Daily News Hungary

Προηγούμενο άρθρο
Η Ουγγαρία θα δοκιμάσει την πρώτη θεραπεία για την αποκατάσταση βλαβών μετά από COVID-19
Επόμενο άρθρο
Anti COVID-19: Έξυπνες Λύσεις και Προϊόντα Υγιεινής και Προστασίας

Διαβάστε ακόμη

Μενού