Ένα νέο logistics πάρκο εφοδιασμού κατασκευάζεται στην περιοχή Biatorbágy στη Βουδαπέστη, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ1, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Το LogiCube Park, που σχεδιάστηκε από την Ουγγρική εταιρεία Defactoring Zrt., θα προσφέρει καινοτόμες βιώσιμες αποθήκες μαζί με χώρους γραφείων υψηλής ποιότητας, κυρίως για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η πρώτη φάση του έργου, που αντιπροσωπεύει μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου HUF, θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2021 και αναμένεται να παραδοθεί το 4ο τρίμηνο του 2022.

Η πρώτη φάση του LogiCube Park , θα αποτελείται από αποθήκες χωρητικότητας 55.000 τ.μ. και γραφεία συνολικής χωρητικότητας 2.550 τ.μ.. Το πάρκο θα κατασκευαστεί σε τέσσερις φάσεις, με καινοτόμες και βιώσιμες τεχνικές λύσεις, και θα προσφέρει εκτάσεις προς ενοικίαση από 1.000 έως 7.500 τ.μ.. Παράλληλα, το πάρκο θα προσφέρει χώρο γραφείων κατηγορίας Α προς ενοικίαση, καθώς και εσωτερικό χώρο στάθμευσης για τους εργαζόμενους.

«Το έργο ξεκίνησε το 2015 ως πράσινη επένδυση, εστιάζοντας στην εισαγωγή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και την κατασκευή ενός δρόμου πρόσβασης υψηλής ποιότητας. Κατά την κατασκευή του πάρκου, που είναι ιδανικό κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εφαρμόζουμε ενεργειακά αποδοτικές λύσεις που περιλαμβάνουν μηχανικά συστήματα αντλίας θερμότητας, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και κατασκευή πράσινης πρόσοψης για αποτελεσματικότερη μόνωση και πιο βιώσιμο περιβάλλοντος», δήλωσε ο κ. Olivér Nagy, Διευθύνων Σύμβουλος της Defactoring Zrt. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις μίσθωσης, στις οποίες η 108 Agency είναι ο αποκλειστικός μας συνεργάτης – θεωρούμε ότι το πάρκο λόγω των εξαιρετικών εγκαταστάσεων του θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές».

Η τελική φάση του logistics πάρκου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2028.

Πηγή: Budapest Business Journal

Προηγούμενο άρθρο
Το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2035
Επόμενο άρθρο
39.000 ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν στην Ουγγαρία

Διαβάστε ακόμη

Μενού