Μέχρι το 2025 η Ουγγαρία θα τριπλασιάσει τη χωρητικότητα μπαταρίας EV

  1. Αρχική
  2. Ενέργεια
  3. Μέχρι το 2025 η Ουγγαρία θα τριπλασιάσει τη χωρητικότητα μπαταρίας EV

Η Ουγγαρία σκοπεύει να αυξήσει τη χωρητικότητα μπαταρίας EV ηλεκτρικών οχημάτων από 50 GWh σε 150 GWh έως το 2025, στην δική της παραγωγή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου κ. Péter Szijjártó σύμφωνα με έκθεση του ειδησεογραφικού δικτύου MTI. Όπως αναφέρει, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει γίνει ένας κλάδος κλειδί του κατασκευαστικού τομέα της Ουγγαρίας και υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μεταφερθεί μέρος της παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων και των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, στην Ουγγαρία, ενώ είναι σημαντικό  οι αλυσίδες εφοδιασμού να μικρύνουν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξία της παγκόσμιας προσφοράς τροφίμων όπως έχει εκτιμηθεί λόγω της κρίσης και σημείωσε ότι η βιομηχανία τροφίμων της Ουγγαρίας έχει ικανότητα να καλύψει τη διπλάσια τοπική ζήτηση. Πρόσθεσε ότι στο μέλλον σχεδιάζεται «εντατική υποστήριξη» για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και στον τομέα των τροφίμων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Szijjártó ανέφερε ότι η Ουγγαρία έχει κάνει πολλά για να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ των δικτύων φυσικού αερίου και των επτά γειτόνων της και σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία και μεταξύ των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή:  Boudapest Business Journal

 

Προηγούμενο άρθρο
Η Ουγγρική πόλη Zalaegerszeg θα φιλοξενήσει το EnduroGP World Championship Round
Επόμενο άρθρο
Το διαστημικό όργανο «Water Snooper» της Ουγγρικής εταιρείας κερδίζει σε διαγωνισμό της NASA

Διαβάστε ακόμη

Μενού