Καινοτόμος Ουγγρική εφαρμογή πρώτων βοηθειών για γονείς μικρών παιδιών που σώζει ζωές

  1. Αρχική
  2. Ουγγαρία
  3. Καινοτόμος Ουγγρική εφαρμογή πρώτων βοηθειών για γονείς μικρών παιδιών που σώζει ζωές

Μια καινοτόμος Ουγγρική εφαρμογή πρώτων βοηθειών για παιδιά κυκλοφόρησε την Παρασκευή για να βοηθήσει τους γονείς να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν τα παιδικά ατυχήματα μέσω σύντομων βίντεο και περιγραφών. Τα βίντεο δημιουργήθηκαν από ειδικούς του Ουγγρικού Ιδρύματος Διάσωσης Παιδιών (MGYA) και μπορούν να παρέχουν στους γονείς γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια σε περίπτωση οξείας έκτακτης ανάγκης ή οποιασδήποτε ασθένειας, δήλωσε η κ. Ágnes Hornung, η Υφυπουργός του Ουγγρικού Υπουργείου Πολιτισμού και Καινοτομίας.

«Στόχος της καινοτόμου εφαρμογής είναι να παρέχεται στις οικογένειες ασφάλεια και προβλεψιμότητα, ενισχύοντας την ασφάλεια και την εξισορρόπηση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής», είπε η κ. Hornung προσθέτοντας ότι «αυτή η προσέγγιση θα συμπληρωθεί και με έναν νέο πυλώνα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία».

Η κ. Éva Gesztes, διευθύντρια του Ουγγρικού Ιδρύματος Παιδικής Διάσωσης, ανέφερε ότι στα δεκαοκτώ χρόνια λειτουργίας του, εντόπισαν ότι οι γονείς παραμένουν αβοήθητοι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή χρησιμοποιούν παλιές μεθόδους που δεν βοηθούν απαραίτητα σε στιγμές ανάγκης. Γι’ αυτό ξεκίνησαν να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών για παιδιά, τα οποία έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής 45.000 γονείς και παππούδες σε όλη την Ουγγαρία. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν μπορούν να φτάσουν σε όλους αυτοπροσώπως, ανέπτυξαν την καινοτόμο εφαρμογή που μπορεί να ληφθεί και να τοποθετηθεί δωρεάν «στην τσέπη του γονέα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ Gesztes,  προσθέτοντας ότι το 75% των παιδικών ατυχημάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι ενήλικες γνώριζαν πώς να προστατεύουν τα παιδιά. Γι αυτό κι η εφαρμογή παρουσιάζει καταστάσεις και ατυχήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν οι γονείς – όπως δηλητηρίαση, πνιγμός, πυρετοί σπασμοί ή αλλεργικές αντιδράσεις – και δείχνει επίσης πώς να εφαρμόζουν ΚΑΡ.ΠΑ (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη).

Η εφαρμογή Gyermek Elsősegély (“Πρώτες βοήθειες για παιδιά”) είναι τώρα διαθέσιμη για δωρεάν λήψη και από τις δύο μεγάλες mobile platforms.

Πηγή: Hungary Today

Προηγούμενο άρθρο
Βουδαπέστη: Παγκόσμιο κέντρο παραγωγής εμβολίων για ζώα από τη Ceva-Phylaxia
Επόμενο άρθρο
General Mechatronics: Καινοτόμες IoT λύσεις για τον Κατασκευαστικό κλάδο και τα Logistics

Διαβάστε ακόμη

Μενού